Twitterkonversationen har fått stor spridning på nätet.  "Många garvar så dom håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på", skriver Ismarker.
1 av 6
Twitterkonversationen har fått stor spridning på nätet. "Många garvar så dom håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på", skriver Ismarker. - Foto: FAKSIMIL FRÅN TWITTER.COM
Henriks förklaring på bloggen. Bläddra vidare för hela twitterkonversationen.
2 av 6
Henriks förklaring på bloggen. Bläddra vidare för hela twitterkonversationen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN WWW.HENRIK.NET
Den där bulan kanske skulle vara till hjälp.
3 av 6
Den där bulan kanske skulle vara till hjälp.
Den tweeten kostade 2400 kronor.
4 av 6
Den tweeten kostade 2400 kronor. - Foto: FAKSIMIL FRÅN HENRIK.NET
På bloggen skickar Henrik en hälsning till de som roats av händelsen: "Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt! ;-)"
5 av 6
På bloggen skickar Henrik en hälsning till de som roats av händelsen: "Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt! ;-)" - Foto: FAKSIMIL FRÅN HENRIK.NET
Henrik var den enda som stoppades för fortkörning under den halvtimmen polisen var på plats.
6 av 6
Henrik var den enda som stoppades för fortkörning under den halvtimmen polisen var på plats. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Henrik twittertipsade polisen om fortkörare - åkte själv dit

Henrik Ismarker bad polisen sätta upp en hastighetskontroll. Bara timmar senare fastnade han själv i den och fick betala 2 400 kronor."Pinsamt och dumt", skriver han på sin blogg.


"Har hänt tidigare"

Peter Nylind berättar att det inte är ovanligt att polisen får in önskemål om hastighetskontroller via Twitter. Men att tipsarna sedan åker dit i kontrollerna är mer ovanligt, även om det har hänt.

– Det finns historier om lärare och rektorer som ringt in och sagt att folk kör som idioter utanför skolan. Sen har de åkt dit själva när de är på väg till eller från arbetsplatsen.

– Men just den här sträckan av Mälarhöjdsvägen är känd för sina många fortkörare. Det är egentligen otroligt att vi bara tog en den dagen.

37-årige Henrik Ismarker var trött på fartdårarna på Mälarhöjdsvägen i Stockholm och bad därför polisen om hjälp via Twitter. Ordningschefen på Söderortspolisen, Peter Nylind, hörde Ismarkers bön på nätet och dagen efter var hastighetskontrollen på plats. Men svaret från Ismarker var kanske inte vad Nylind hade väntat sig.

Ismarker på Twitter: "Fint att ni kunde vara på plats redan i dag. Det blev dyrt även för mig".

Ismarker hade gasat på lite extra i backen uppför Mälarhöjdsvägen och blivit stoppad av polisen på andra sidan. 42 kilometer i timmen på en 30-väg gav 2 400 kronor i böter.

"Jag åkte dit, med all rätt"

På sin blogg förklarar Henrik Ismarker närmare vad som hände:

"I morse satte jag mig i bilen och sa till Annika att det var bäst att ta det extra lugnt med tanke på min önskan på Twitter i går. Jag kör i sakta mak uppför Mälarhöjdsvägen men gasar på lite upp över krönet. Det var dumt, för på andra sidan stod polisen och mätte hastigheten. Jag åkte dit, med all rätt. Jag hade kört 42 km i timmen utanför en skola och det kostade mig 2 400 kr. Pinsamt, dumt och en bra läxa".

Peter Nylind förklarar att polisen fick tid över och därför bestämde sig för att åka till Mälarhöjdsvägen just med anledning av Ismarkers önskemål.

- Det är helt otroligt att det sen visar sig att det är samma person vi stoppar för fortkörning. Historian får extra knorr eftersom den här föraren var den enda vi stoppade under den halvtimmen vi stod där, säger ordningschefen Peter Nylind till Nyheter24.

"Kan inte bli större fail"

Något Ismarker senare varskoddes på Twitter:

Ismarker: Så otroligt klantigt. Pratade om ev. kontroll i bilen så gasade jag på lite över krönet. Rapportera gärna om utfallet sen.

Söderortspolisen: Utfallet ja,.....det var visst bara en av dem som passerade kontrollen som inte höll hastigheten....

Ismarker: Kan inte bli större fail alltså. Men tack för läxan.

Se hela twitterkonversationen i bildspelet ovan.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.