Partiet kan få det svårare att fly undan vissa sympatisörers obekväma uttalanden.
1 av 3
Partiet kan få det svårare att fly undan vissa sympatisörers obekväma uttalanden. - Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Jimmie Åkessons partikamrater kommer granskas hårdare.
2 av 3
Jimmie Åkessons partikamrater kommer granskas hårdare.
Sajten kommer bevaka SD från hela landet.
3 av 3
Sajten kommer bevaka SD från hela landet. - Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Ny sajt ska jaga Sverigedemokraterna

Den nya sajten "Jag är inte rasist, men.." lanseras denna vecka och kommer att granska Sverigedemokraterna stenhårt. Nyheter24 har pratat med intiativtagaren Henrik Johansson.


Inte populära i riksdagen

Partiet fick i riksdagsvalet 2010 5,7 av rösterna, 20 av 349 mandat. Övriga riksdagspartier har avvisat alla former av samarbete med Sverigedemokraterna.

AVESTA. Henrik Johansson kommer tillsammans med kollegorna Annie Berglin och Niclas Jonasson lansera en ny sajt till helgen. Fokus kommer att vara enbart Sverigedemokraterna. För Nyheter24 berättar Henrik Johansson varför han tror att de behövs en särskild sajt vid sidan om de andra medierna.

– Jag tror att vi kommer kan lägga fokus på mer enskild bevakning, och fånga upp de nyheter om SD som faller i nyhetsflödets "sprickor". Vi ska också försöka göra dessa nyheter lite roligare.

Exakt vad kommer sajten innehålla?

– Vi bevakar SD från hela landet, i allt från rewrites till enskilda artiklar. Vi kommer försöka skriva om alla dumheter partiet skriver och uttalar som media inte snappar upp. Vi kommer visa att de göra många spektakulära uttalanden.

Vem finansierar sajten?

– Det är bara egna pengar. Det finns påståenden om att IF Metall och Expo ska ha sponsrat, vilket är konstigt då det inte kostar mycket att driva en sajt. Projektet är fristående och vi gör detta på vår fritid.

Vilka reaktioner förväntar ni er från SD?

– Det har varit kraftiga reaktioner redan nu. Vi har fått hundratals uttalanden om vilken skitsajt det är, trots att den inte är lanserad. Man får dock i vissa fall skilja på SD och deras väljarkår, men reaktionerna ger bra publicitet för sajten. Vi hoppas att den bli ska opinionsbildande.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.