Trez Persson West blev bara 20 innan den "nye lasermannen" tog hennes liv. Hon var tillsammans med 20-åriga Dani när hon dödades.
1 av 5
Trez Persson West blev bara 20 innan den "nye lasermannen" tog hennes liv. Hon var tillsammans med 20-åriga Dani när hon dödades. - Foto: Privat
. . . Xhafer Dani på den främlingsfientliga sajten.
2 av 5
. . . Xhafer Dani på den främlingsfientliga sajten. - Foto: Privat
Den åtalade serieskytten Peter Mangs kartlade offret. . .
3 av 5
Den åtalade serieskytten Peter Mangs kartlade offret. . . - Foto: Privat
Kent Ekeroth - en av huvudmännen bakom bloggen har inte velat kommentera saken.
4 av 5
Kent Ekeroth - en av huvudmännen bakom bloggen har inte velat kommentera saken. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
PI står för Politiskt Inkorrekt - en blogg som publicerade uppgifter om misstänkta gärningsmän med utländsk bakgrund.
5 av 5
PI står för Politiskt Inkorrekt - en blogg som publicerade uppgifter om misstänkta gärningsmän med utländsk bakgrund. - Foto: FAKSIMIL FRÅN POLITISKTINKORREKT.INFO

Peter Mangs spårade offren på främlingsfientlig blogg

Serieskytten sökte information om sina offer på den rasistiska bloggen Politisk Inkorrekt som namn- och bildpublicerade misstänkta gärningsmän med utländsk bakgrund.


Mordet på 20-åriga Trez

Den 10 oktober 2009 omkring klockan 00.20 på Västra Skrävlinge kyrkoväg i Malmö sköts 20-åriga Trez West Persson ihjäl av en ensam gärningsman.

Den då 22-årige Xhafer Dani skottskadades efter att den misstänkte serieskytten avlossat ett flertal skott mot dem då de suttit i framsätet på en bil.

Trez West Persson som träffats av tre skott bland annat i huvudet avled samma dag av skadorna. Xhafer Dani träffades av minst tre skott varav ett i huvudet. Hans skador har varit livshotande med långvarig sjukhusvård samt risk för bestående men som följd.

MALMÖ. Åtalade Peter Mangs försökte döda 22-årige Xhafer Dani två gånger. Mangs lyckades mörda en vän till Dani, 20-åriga Trez West Persson, men 22-åringen höll sig kvar i livet.

Nya uppgifter bekräftar att serieskytten hittat sina offer på den främlingsfientliga bloggen Politisk Inkorrekt - en sajt som hängde ut Xhafer Dani med både namn och bild, rapporterar Expressen.

På så vis kunde mördaren kartlägga sina offer.

Sverigedemokrat bakom bloggen

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) var en av huvudpersonerna bakom den främlingsfientliga sajten. Politikern har däremot inte velat kommentera de nya uppgifterna, uppger Expressen.

Den åtalade mördaren har inte heller varit särskilt pratglad om varför han lagt ned så mycket tid Xhafer Dani. Mördaren har inte velat lämna några uppgifter om saken under polisen förhör.

Peter Mangs blev avstängd från Politiskt Inkorrekts chattforum efter att han uttalat sig negativt om judar.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.