Tillsammans med två andra personer under 18 år sitter pensionären häktad för övergreppet.
1 av 4
Tillsammans med två andra personer under 18 år sitter pensionären häktad för övergreppet. - Foto: FREDRIK PERSSON / AP / SCANPIX
Pensionären häktades för medhjälp till barnvåldtäkt - i natt brann 76-åringens hus.
2 av 4
Pensionären häktades för medhjälp till barnvåldtäkt - i natt brann 76-åringens hus. - Foto: Andreas Olsson/ ao-media.se / SCANPIX
Hittills har ingen misstänkt gripits av polisen.
3 av 4
Hittills har ingen misstänkt gripits av polisen. - Foto: Sundsvalls Tidning
Skadorna uppges vara omfattande.
4 av 4
Skadorna uppges vara omfattande. - Foto: Sundsvalls Tidning

Häktad för barnvåldtäkt - i natt brann 76-åringens hus

Pensionären anhölls i påskas för medhjälp till en grov våldtäkt mot en 14-årig pojke. I natt satte någon eld på hans hus.


Detta har hänt

76-åringen anhölls tillsammans med tre andra ungdomar för gruppvåldtäkten på den 14-årige pojken. Detta efter att polisen fått uppgifter om att pensionären "låtit övergreppet hända" och att våldtäkten ägt rum i mannens bostad.

De övriga misstänkta personerna var 17, 15 och 13 år gamla.

13-åringen släpptes dock eftersom att denne inte varit straffmyndig.

– Man kan rubricera det som en gruppvåldtäkt eftersom det varit flera inblandade, sen hur våldtäkten gått till har vi inte gått in på av utredningstekniska skäl, sa kammaråklagaren Jens Göransson då till Nyheter24.

Minimumstrafet för barnvåldtäkt är fyra års fängelse.

MATFORS. Tillsammans med två tonåringar under 18 år häktades 76-åringen för medhjälp till gruppvåldtäkten på en 14-årig pojke som ägt rum i pensionärens hem. Under natten till söndagen satte okända gärningsmän eld på mannens bostad, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Polisen rubricerar nu brottet som mordbrand.

– Det kom in ett larm till oss vid 00.30-tiden på natten. Man såg att en fastighet brann och när polisen kom dit hade det i stort sett precis börjat brinna, säger förundersökningsledaren Sven-Olof Gustavsson till Nyheter24.

Enligt ST har pensionärens bostad drabbats av både inbrott och skadegörelse efter att 76-åringen häktats. Efter söndagnattens brand har huset tagit omfattande skador - men hittills uppges ingen ha omkommit av mordbranden.

 

Se videoupptagningar från den anlagda branden här:

/
/
/
Eld
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.