. . .en kniv - och åt upp dem.
1 av 4
. . .en kniv - och åt upp dem. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Åklagaren har velat åtala gärningsmannen för mordförsök eftersom våldet ansetts vara så pass allvarligt.
2 av 4
Åklagaren har velat åtala gärningsmannen för mordförsök eftersom våldet ansetts vara så pass allvarligt. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Rubriceringen blev däremot synnerligen grov misshandel.
3 av 4
Rubriceringen blev däremot synnerligen grov misshandel. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Ett svartsjukedrama tros vara forskarens motiv till att han skar av sin frus läppar med. . .
4 av 4
Ett svartsjukedrama tros vara forskarens motiv till att han skar av sin frus läppar med. . . - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ångrar inte att han åt fruns läppar

"Lägenheten var fullständigt nedblodad, kvinnan var mycket illa däran. Hon hade även skärsår på armarna som visade att hon hade fightats mot honom."


Frun kan prata

Enligt uppgifter ska forskarens fru kunna prata hjälpligt. Hon ska bland annat ha uppgett att mannen aldrig uppträtt så aggressivt tidigare.

Det finns heller inga anmälningar mot forskaren. Enligt en källa med insyn i utredningen ska det dock vara uppenbart att handlingen inte är ett vansinnesdåd som skett i stundens hetta. "Mannen har planerat dådet", säger källan.

STOCKHOLM. Forskaren som skar bort och åt upp sin frus läppar har sagt till polisen att han inte ångrar någonting.

– Jag kommer att få fyra års fängelse, men hon kommer att vara förstörd resten av livet, har han sagt till polisen enligt en källa med insyn i ärendet, till Aftonbladet.

Forskaren, som är knuten till Karolinska institutet, misstänktes först för försök till mord då åklagaren ansåg att våldet var så pass grovt. Men efter förhör med mannen kunde misstanken avfärdas då det inte fanns något uppsåt till att beröva fruns liv.

Grannen upptäckte blod i trapphuset

Brottsrubriceringen ändrades i stället till synnerligen grov misshandel. Åklagaren hoppas nu att han kan väcka åtal innan midsommar.

Enligt en källa med insyn i utredning ska polisen ha larmats till lägenheten efter att en granne upptäckt blod i trapphuset.

– Även lägenheten var fullständigt nedblodad, kvinnan var mycket illa däran. Hon hade även skärsår på armarna som visade att hon hade fightats mot honom, säger källan.

"Hon har mycket svåra skador"

I förhör ska mannen ha sagt att hans fru haft en affär med en ny man. I lägenheten ska han ha uppträtt kallt och varit oberörd framför polisen som körde honom till en rättspsykiatrisk mottagning.

Kvinnan befinner sig just nu på hemlig ort.

– Hon mår naturligtvis inte bra, varken psykiskt eller fysiskt. Hon har mycket svåra skador, läkarna kan inte uttala sig om hon kan bli återställd eller inte, sa hennes målsägarbiträde, advokat Ingela Ekman till Aftonbladet, under torsdagen.

Forskaren har erkänt handlingen och sitter just nu häktad. Han ska även genomgå en liten sinnesundersökning.

/
/
Fru
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Polisen i Falkenberg rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.