Patrik Ohlsson sitter i kommunfullmäktige i Ängelholm.
1 av 4
Patrik Ohlsson sitter i kommunfullmäktige i Ängelholm. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
Här är hans kommentar som rört upp känslor. Han har kommenterat flitigt på bland annat sajten Avpixlat.
2 av 4
Här är hans kommentar som rört upp känslor. Han har kommenterat flitigt på bland annat sajten Avpixlat. - Foto: Interasistmen.se
Förbundssekreteraren Ellinor Eriksson säger att man kommer att rapportera uttalandet till den grupp man samarbetar med inför sommarlägret.
3 av 4
Förbundssekreteraren Ellinor Eriksson säger att man kommer att rapportera uttalandet till den grupp man samarbetar med inför sommarlägret. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Flera SSU:are har hört av sig och är oroliga inför sommarlägret.
4 av 4
Flera SSU:are har hört av sig och är oroliga inför sommarlägret. - Foto: Anders Wiklund / SCANPIX /

SSU:are känner sig hotade efter SD-uttalande

"SSU bär samma drag som medförde deras norska partikamraters död". SD-politikern Patrik Ohlssons citat har lett till att många är oroade inför SSU:s sommarläger.


Linus Bylund kommenterar

Jimmie Åkessons pressekreterare har kommenterat Patrik Ohlssons uttalanden i ett mail. Han vill att svaret publiceras "i sin helhet eller inte alls":

"Patrik försöker sätta fingret på att våld föder våld och att även pilkastning mot bilder på politiska motståndare är osmakligt och våldsförhärlingande i någon mening. Jag skulle inte själv samma exempel som han men vem som helst som läser artikeln förstår att det inte finns något ont uppsåt i kommentaren."

STOCKHOLM. Tisdagens artikel om sverigedemokraten Patrik Ohlsson och hans kommentar "SSU bär samma drag som medförde deras norska partikamraters död" har rört upp mycket känslor från flera håll. SSU har fått många reaktioner från sina medlemmar som ska delta på årets sommarläger.

– Det är folk som hört av sig med dels oro och rädsla vilket inte är så konstigt men också med ilska. Det är många som är upprörda, jag också, säger förbundssekreteraren Ellinor Eriksson till Nyheter24.

"Får mig att vilja driva antirasismen ännu starkare"

Ohlssons hänvisning till massmördaren och terroristen Anders Behring Breiviks dåd mot AUF på Utöya har gjort säkerhetsfrågan för SSU:s sommarläger aktuell. Men det ändrar inte så mycket i planerna.

– Vi har haft kontakt med polisen sedan länge eftersom det är ett av våra största arrangemang. Men vi kommer att rapportera även detta uttalande till den grupp vi jobbar med där, säger Eriksson.

Är du själv orolig för att något ska hända?

– Nej, det jag är orolig för är att vi har ett samhällsklimat i dag där det inte är så att det bara är en person som tycker så här. Det finns rasism, hat mot vänstern och hat mot kvinnor i kommentarsfält och på andra ställen, det oroar mig. Men samtidigt får det mig att ännu starkare vilja driva antirasismen.

Oro
/
/
SSU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.