Lilly Blomqvist samlade in 23 000 kronor på några dar.
1 av 4
Lilly Blomqvist samlade in 23 000 kronor på några dar. - Foto: Lilly Blomqvist / Facebook
Theo som nu har en ny ägare och nytt hem verkar nöjd med Lillys insats.
2 av 4
Theo som nu har en ny ägare och nytt hem verkar nöjd med Lillys insats. - Foto: Lilly Blomqvist / Facebook
Hon la upp information på Facebook.
3 av 4
Hon la upp information på Facebook. - Foto: Lilly Blomqvist / Facebook
Lilly hittade Theo med skadat ben och blod runt munnen.
4 av 4
Lilly hittade Theo med skadat ben och blod runt munnen.

Hon samlade in 23 000 till påkörd katt

På tre dagar och med lite hjälp av internet lyckades Lilly Blomqvist, 22, samla in 23 000 kronor åt en hankatt hon hittat utomhus, halt med blod runt munnen.


Insamlingstrenden:

Genusfotogafen fick på ett dygn ihop 15 000 kronor via internet. Det var efter att han krävts på ett skadestånd då han publicerat bilder som han kritiserade på sin blogg.

Nu finns en namninsamling som uppmärksammar IT-entreprenören Peter Sundes nådeansökan till den svenska regeringen. Detta, efter att han blivit dömd till skadestånd och fängelse, ett uppmärksammat fall Högsta Domstolen nekat att ta upp. Listans syfte är att få nådeansökan beviljad av regeringen. Den har hittills 82 366 kråkor och målet är 100 000.

TIMRÅ. Den nya nättrenden är här: Att tillsammans gå ihop och rädda, fixa eller på något annat sätt ordna upp sånt som gått lite snett. Och det är på nätet magin sker.

I dag uppmärksammar Nyheter24 fallet med katten Theo som Lilly Blomqvist hittade i januari. Den haltade och hade blod runt munnen.

Efter att polisen meddelat att de skulle bli tvungna att skjuta katten då den var omärkt och skadad, tog Lilly Blomqvist den till veterinären för att ta reda på vad en operation skulle kosta. 15 000 kronor låg prislappen på, en summa Lilly Blomqvist inte kunde betala.

- Så jag skrev ett inlägg på Facebook, berättar hon för Nyheter24.

"Känner du igen denna katt? ... Hittade katten påkörd i Timrå Centrum, den har ett brutet ben och blod runt munnen och den är väldigt nedkyld och skakad. Annars pigg och snäll, men vill hem!"

- Jag hade ingen aning om att det skulle bli en sådan spridning på mitt inlägg, berättar Lilly Blomqvist.

Fick in 23 000 på tre dagar

Några hektiska dagar följde. Ägaren hörde av sig men visade sig inte lämpad att ha hand om katten. Veterinären ville ha pengar och polisen hade bara ett svar: avlivning. Lilly Blomqvist försökte igen:

"Vill du hjälpa till att ge denna kisse en chans? Sätt in en valfri summa på kontot nedan, eventuellt överblivna pengar går direkt till Sundsvalls Djurhem och katter i samma situation!"

- Tre dagar senare hade jag fått in 23 000 kronor, berättar Lilly Blomqvist.

Tydligen var intresset enormt för denna kisse. Hon säger att det hela kändes overkligt.

- Jag tycker det är helt fantastiskt att folk tillsammans kämpade för en bondkatt, säger hon och berättar att en anonym person skänkte hela 7 000 kronor.

En annan lånade ut 14 000 kronor för att operationen skulle kunna ske tillräckligt snabbt.

- Men jag gav tillbaka pengarna eftersom de inte behövdes, säger Lilly Blomqvist, som inte bara har tagit hand om katten Theo på sista tiden.

Länsstyrelsen har hört sig till henne angående andra djur som blivit vanskötta. Dem har Lilly också fixat nytt hem åt, allt tack vare internet.

- Jag hoppas att folk kan fortsätta kämpa för djur på det här sättet och se värdet i dem, även djur som är lite mindre, säger Lilly Blomqvist.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm får grönt ljus för miljözon i city

EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.

Stor förvirring kring eldningsregler

Ja, elda på. Nej, elda inte alls. Förvirringen är stor när landets kommuner ska tolka regeringens nya avfallsregler.

Rapport: Nestlé sockrar barnmat till fattiga

Barngröt såld i Senegal har sex gram socker per portion – samma produkt i Schweiz har noll. Nestlé, världens största livsmedelsföretag, tillsätter socker och honung i produkter till småbarn som säljs till fattigare länder.