Präst skrämde konfirmander

Polis kallades till konfirmationslägret.


– Barnen var så rädda för prästen att de låste in sig på rummen, berättar en förälder för Dala-Demokraten.

– Vi fick larm om att prästen skulle varit berusad men så var det inte, säger vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Prästen medger att han tagit tag i en av eleverna och tillrättavisat denne.Händelsen inträffade natten till lördag på ett konfirmandläger i Dalarna. En förälder till en av eleverna berättar för DD:

–Ett av barnen ringde hem till sin mamma och var rädd eftersom prästen härjat med dem. Mamman kallade på polisen, berättar föräldern.

Orsaken till prästens agerande ska ha varit att han upplevde att det var stökigt på lägret och att eleverna vägrade gå och lägga sig.

– De andra ledarna tyckte att det var lugnt vid ettiden på natten och gick och lade sig, berättar föräldern för DD och säger att övriga ledare inte uppfattat situationen på samma sätt som prästen.

Föräldern säger att ungdomarna tyckte att prästen uppträtt underligt under fredagen.

– En elev berättade att de tigit hela dagen, de uppfattade som om någonting var fel med prästen. Han verkade inte vara i balans, berättar föräldern.

När eleverna kom hem från lägret på lördagseftermiddagen hölls ett möte med föräldrar, elever och bland andra prästen i fråga.

– Jag har också pratat med kyrkoherden men jag är övertygad om att ingenting kommer att hända, säger föräldern.

DD har pratat med den aktuelle prästen som har bett att få återkomma för en kommentar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)