- Foto: Faksimil Mäklarhuset.se

Lägenhet säljs för 129.000 kr/kvm

Lägenheten säljs för 1 295 000 kronor, ett pris som inte är ovanligt inom Stockholms fastighetsbransch. Men lägenheten är bara 10 kvadratmeter.


STOCKHOLM. Lägenhetens pris är 1 295 000 kronor, en helt vanlig summa inom Stockholms fastighetsbransch. Men enligt mäklarbyrån är den här lägenheten "unik". Det som gör lägenheten unik är dess boyta, eller snarare brist på boyta. Med 10 kvadratmeter blir priset per kvadratmeter ofattbara 129 500 kronor. Ett pris som enligt mäklarbyrån är värt för den minimala lägenheten.

– Det är en väldigt liten boyta, men den är extremt välplanerad å andra sidan, säger mäklaren Marcus Skönebrant till Nyheter24.

Så 129 500 kronor per kvadratmeter är helt normalt alltså?

– Det är ett tufft kvadratmeterpris hur man än vänder och vridet på det, men liknande objekt har gått för samma summor, säger Marcus Skönebrant.

Lägenheten ligger på Birkagatan i Stockholms innerstad och på de tio kvadratmeterna utlovas ett pentry med bord för två personer, ett rymligt duschrum och dessutom ett allrum. Hur allt detta får plats på boytan är dock oklart.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.