SL ska mosa resenärer: "Det ser roligt ut"

Spelet hånar SL och debatten om folk som fastnat i spärrarna i Stockholms tunnelbana. Men även den som hånas kan se det roliga i det hela.


Vill få fler att ifrågasätta

Så här berättar Karl Macklin, som utvecklat spelet, om syftet bakom det.

– Förhoppningen är att det kan få fler personer att ifrågasätta om det system vi har i dag verkligen är bra. Jag själv tycker att ett system som skadar folk per definition inte är bra. Alla kanske inte tycker likadant, säger han till Nyheter24.

STOCKHOLM. Kläm ihjäl så många stockholmare du kan med hjälp av "SL:s" (Storstockholms Lokalkalabalik) nya spärrar. Det är målet i "Spärrspelet" som skapats efter den senaste tidens debatt om spärrarna som lett till flera skador i Stockholms tunnelbana. Och även SL själva ska testa det.

– Jag har inte hunnit spela själv, men det ser ju rätt roligt ut även om ämnet är allvarligt så klart, säger pressekreteraren Jesper Pettersson till Nyheter24.

Vad tycker ni om spelet?

– Vi har inga synpunkter på att någon vill göra ett sånt här spel.

Men att det står "Storstockholms lokalkalabalik" till exempel?

– Det får man nog lägga på vårt självironiska konto.

SL:s vd Anders Lindström har talat om utbildning för resenärer - vore det inte smart att göra det i form av ett liknande spel?

– Vi får återkomma till det. Just nu ser vi över vilka situationer som kan uppstå för resenärerna sen får vi se vilka kanaler vi ska använda oss av.

Här kan du testa Spärrspelet.

/
/
SL
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!