Julia, 17, hittade något äckligt i sin hamburgare från McDonalds.
1 av 2
Julia, 17, hittade något äckligt i sin hamburgare från McDonalds. - Foto: Faksimil 24Corren
Nu har cheeseburgaren varit på analys.
2 av 2
Nu har cheeseburgaren varit på analys. - Foto: Nina Varumo / SvD / SCANPIX

Masken i hamburgaren var en sena

Efter att ha ätit halva sin cheeseburgare såg Julia något som fick henne att bli spyfärdig. Men nu visar det sig att det inte alls handlade om en mask i burgaren.


Inte ensam

Det finns många andra som varit med om än värre saker på McDonalds. Tänk till exempel på mamman som fick ett hönshuvud som en nugget. Business Pundit har samlat de tio värsta skräckhistorierna från snabbmatsjätten.

LINKÖPING. Nyheter24 har tidigare skrivit om Julia Hoskins, 17, som hittade något som såg ut som en mask i sin cheeseburgare från McDonald's. Det var efter att hon ätit upp halva som hon såg att något inte stod rätt till.

Nu har hamburgaren analyserats och det visade sig att det inte handlade om en mask i köttet.

– Först vill jag än en gång be Julia om ursäkt för det hon och hennes pappa upplevde på min restaurang förra veckan. Det har visat sig efter att vi har lämnat in hamburgaren för analysering så var det en sena som hittades i hamburgaren, vilket har verifierats av extern expertis, säger Carina Eriksson, ägare på McDonalds i Ryd, till Nyheter24.

Skickades tillbaka

Hamburgaren skickades tillbaka till leverantören för kontroll.

– De gjorde en noggrann undersökning och kom fram till att det var en sena. Detta verifierades också av Nomor AB, ett skadedjursbolag, säger Carina Eriksson och fortsätter:

– Kött innehåller normalt större eller mindre senor.Däremot försöker vi i vår process få bort så mycket större senor som möjligt för att hamburgaren ska få den kvalitet som vi eftersträvar och inte upplevs som seg. Men även om vi ställer enormt höga kvalitetskrav på våra leverantörer, så kan delar av senor förekomma i köttråvaran, precis som en köttbit på sommargrillen kan vara senig.

Vad händer nu, kommer ni exempelvis köpa kött från andra leverantörer?

– McDonald's är Sveriges största inköpare av nötkött. Vi ställer väldigt höga krav på våra leverantörer, det gäller oberoende av ursprungsland. Vi arbetar kontinuerligt att förbättra kvaliteten på våra produkter. Detta är ett långsiktligt samarbete med våra leverantörer. 

Vad har ni sagt till Julia?

– Jag har pratat med både Julia och pappan och givit dem besked att det var en sena som de fann i hamburgaren. Jag är givetvis tacksam att de valde att reklamera så vi kunde reda ut vad det var i maten som de inte kände igen. Jag ser gärna dem som gäster igen, men väljer att skicka till dem lite glass kuponger så kan de välja efterätt när det passar dem.

Mask eller ej, det är inte första gången McDonald's serverar något som inte finns på menyn:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

1 timme sedan
Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.