I kvällens avsnitt av "Thank god it's fragbite" nördar vi ned oss totalt.
1 av 2
I kvällens avsnitt av "Thank god it's fragbite" nördar vi ned oss totalt.
André Åkerblom gästas av spelare från tre olika generationer av det legendariska, och extremt framgångsrika Counter-Strike-laget NiP Gaming.
2 av 2
André Åkerblom gästas av spelare från tre olika generationer av det legendariska, och extremt framgångsrika Counter-Strike-laget NiP Gaming.

Kanske det nördigaste avsnittet någonsin

I kvällens avsnitt av "Thank god it's fragbite": Hyllning eller hån?Programledare André Åkerblom gästas av spelare från tre olika generationer av det legendariska, och extremt framgångsrika Counter-Strike-laget NiP Gaming.


TGIFS01E07

Programledare: André Åkerblom är chefredaktör för Nyheter24-Gruppens esport-sajt, Fragbite.se, som även besitter ett av Sveriges största ungdoms-communityn.

Emil "HeatoN" Christensen: var en av de första riktiga världskändisarna inom e-sport. Han är inte bara ett känt ansikte som står bakom en hel del produkter, han är även en av få gaming-ikoner som är kända utanför e-sport-bubblan. 

Robin "Fifflaren" Johansson: är en av världens främsta spelare i speltiteln Counter-Strike: Global Offensive ("CS:GO"). 

Marcus "zet" Sundström: en av de absolut mest välkända spelarna som någonsin rört spelet Counter-Strike. I ung ålder blev han en del av den absoluta världstoppen.

Gästerna Emil "HeatoN" Christensen grundade och spelade för laget i början av 2000-talet, medan 2006 var året då Marcus "zet" Sundström briljerade under fanan. Den tredje gästen, Robin "Fifflaren" Johansson, spelar i det nuvarande NiP Gaming som är det överlägset bästa Counter-Strike-laget i världen.

Kommentatorn som får panelen att rysa under kvällens avsnitt visar Counter-Strike-proffset Fifflaren ett exempel på en exceptionellt duktig esport-kommentator i ett videoklipp som ger hela panelen gåshud. Fifflaren känner att det saknas bra kommentatorer inom just hans speltitel, Counter-Strike, och tror att det är en extremt viktig faktor för att spelen skall växa och bli mer kommersiella.

Är det en hyllning eller ett hån?

Under det sjunde avsnittet av "Thank god it's fragbite" tar sig panelen även en närmare titt på något som påstås vara en hyllning, men som enligt HeatoN lika gärna kan vara ett hån där den världskände "League of legends"-spelaren "Alex_Ich" går fram till sin rival, "Ocelote", och sliter ut honom på scenen efter att ha besegrat honom med enorma siffror i en bronsmatch.

Missa inte kvällens avsnitt av Thank god it's fragbite kl 21.00.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.