Linneas nya surfplatta visade sig vara full av porr.
1 av 5
Linneas nya surfplatta visade sig vara full av porr. - Foto: Privat
Det fanns bland annat sökningar på "stora snoppar" och adresser till flera porrsajter.
2 av 5
Det fanns bland annat sökningar på "stora snoppar" och adresser till flera porrsajter. - Foto: Privat
Nu har hon fått en ny surfplatta och fått ytterligare kompensation.
3 av 5
Nu har hon fått en ny surfplatta och fått ytterligare kompensation. - Foto: Privat
Elgiganten har även varit i kontakt med mannen som fick sina uppgifter läckta.
4 av 5
Elgiganten har även varit i kontakt med mannen som fick sina uppgifter läckta. - Foto: Privat
När Linnea kom till butiken blev hon illa bemött av butikschefen.
5 av 5
När Linnea kom till butiken blev hon illa bemött av butikschefen. - Foto: Privat

Efter Elgigantens porrtabbe – Linnea hånades av chefen

Elgiganten sålde en begagnad surfplatta full av porr till Linnea Wiklund, 22. Men i stället för en ursäkt blev hon hånad av butikschefen. "Han sa att det var något fel av mig".


Detta har hänt

När Linnea Wiklund startade sin nyinköpta surfplatta från Elgiganten fick hon direkt ett Facebookmeddelande. Det visade sig att en man var inloggad på både Facebook, Gmail och Hotmail. Plattan var dessutom full av porr.

När Nyheter24 ringde upp mannen fick vi veta att han köpt en surfplatta från Elgiganten, haft den i tolv timmar och sedan lämnat tillbaka den. Elgiganten har alltså försökt sälja vidare den begagnade plattan och glömt att rensa den från information.

SÖDERTÄLJE. Under gårdagen kunde Nyheter24 berätta om Elgigantens jättemiss. Företaget läckte ytterst privata uppgifter om en man från Södertälje när man sålde en surfplatta till 22-åriga Linnea Wiklund som senare upptäckte att plattan var begagnad och dessutom full av porr.

Elgigantens kommunikationschef Jessica Wallin beklagade det inträffade och under gårdagen fick Linnea Wiklund ett samtal från Elgiganten vari hon ombads att komma till butiken för att få kompensation och en ursäkt.

Blev utskälld av butikschefen

Men någon ursäkt fick hon aldrig – i stället blev hon illa bemött av butikschefen.

– Nu har jag varit på Elgiganten. Jag togs emot av butikschefen och jag känner mig nog mer kränkt nu. Han hade så otrevlig attityd och skällde ut mig för att jag gått till tidningen, säger Wiklund till Nyheter24.

"Han ville inte ens hjälpa mig"

Linnea erbjöds en ny surfplatta samt ytterligare varor som kompensation för det inträffade. Men hon beskriver tiden i butiken som både obehaglig och stel.

– Det känns ju skumt att de gör fel men att det blir jag som får känna mig dum. Han ville inte ens hjälpa mig med grejerna jag valde ut. Han sa att han inte visste vad som passade till surfplattan.

Vad sa han mer?

– Att det var fel av mig och sedan avslutade han med att säga "fin" bild på dig i tidningen...

När Nyheter24 kontaktar butikschefen förklarar han att det blivit ett fel vid varuutlämningen. Surfplattan som delades ut till Linnea togs från hyllan där begagnade surfplattor, som väntar på att återställas, förvaras. Men att han skulle ha uttalat sig nedlåtande mot Linnea håller han inte med om.

– Jag tackade, bad om ursäkt och tog i hand och min uppfattning är att de var nöjda när de gick härifrån, säger han.

Hon hävdar att du varit irriterad på att hon gått till media?

– Oavsett om han eller hon går till media så är det mitt jobb att lösa det bästa för kunden. Jag förklarade bara att jag tyckte det var tråkigt att de gick till en tredje part och sa att jag hoppades att de kommer till oss direkt nästa gång.

Du har inte uttalat dig nedlåtande mot henne när hon gick ifrån butiken?

– Absolut inte.

Många läsare har varit oroliga för att ni säljer begagnade surfplattor som nya. Vad vill du säga om det?

– Nej, det där är överdrivet. Som ett exempel så kanske vi fått tillbaka 50 datorer och kanske har missat en eller två. Det är beklagligt, men som ledare arbetar man hela tiden för att det inte ska ske. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!