Den som köper sitt snus på nätet kan spara upp till 29 kronor per dosa.
1 av 3
Den som köper sitt snus på nätet kan spara upp till 29 kronor per dosa. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Om EU-kommissionens förslag om att stoppa flera av smakämnena i svenskt snus går igenom kan det vara en idé att bunkra upp – eller sluta.
2 av 3
Om EU-kommissionens förslag om att stoppa flera av smakämnena i svenskt snus går igenom kan det vara en idé att bunkra upp – eller sluta. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Elva miljoner dosor snus såldes på nätet förra året.
3 av 3
Elva miljoner dosor snus såldes på nätet förra året. - Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

Så sparar du tusentals kronor på nät-snus

Den som köper sitt snus på nätet kan få dosan för halva priset. Försäljningen av snus på nätet ökade femdubbelt förra året.


Prisjämförelser

I butik:
Ettan portion/lös: 51/58 kronor
General portion/lös: 51/58 kronor
Grov portion/lös: 51/58
Göteborgs rapé portion/lös: 51/58
Granit portion/lös: 43/52

Snus.com
De fyra första snussorterna kostar 30 kronor för portion och 29 kronor för lös.
Granit 26/25 kronor.

Snusbolaget.se
37 för portion och 46 kronor för lös.
Granit: 30/41

Svensk-snus.se
36 för portion och 45 kronor för lös.
Granit kostar 28/39.

Snus2.se
37 för portion och 46 kronor för lös.
Granit kostar 29/41.

Observera att priserna inte är exakta och att priserna ändras. För bäst information besök sidorna själv och se efter vilka som är billigast.

I december förra året kom rapporter om att EU-kommissionen år 2013 kunde sätta stopp för det svenska snuset. Om så blir fallet kan det vara läge att bunkra upp med snus från olika nätsajter.

I takt med att snuspriserna blivit allt dyrare har flera snusbutiker öppnat på nätet. Förra året hittade svenskarna dit på allvar. Över elva miljoner snusdosor såldes på olika sajter enligt Aftonbladet och tittar man på prisskillnaderna är det lätt att förstå varför.

"Enda sättet att konkurrera"

Det kan skilja upp till 29 kronor per dosa jämfört med om man köper snuset i en vanlig tobaksaffär. Till exempel kostar Ettan portion 51 kronor i butik medan man på nätet kan få samma snus för 30 kronor. 

Magnus Lövbrand driver sedan ett år tillbaka nätbutiken svensk-snus och han tror att den ökade försäljningen beror på både pris och bekvämlighet.

– När marginalerna är små måste man satsa på att sälja stora volymer och vi såg möjligheterna med nätet. Det är enda sättet att konkurrera med alla olagliga kanaler och utländska bolag, säger Lövbrand till Aftonbladet.

Utbudet är betydligt större

Henrik Nordström, som är marknadsansvarig på Snusbolaget, förklarar dock att prisskillnaderna inte är den enda fördelen.

– Dels sparar man pengar, men vi har också ett enormt sortiment. Många av våra kunder bor i mindre städer där den lokala kiosken inte har samma valmöjlighet, säger Nordström till Aftonbladet.

Utöver näthandeln är taxfree-snuset som säljs på Finlandsfärjor en stor marknad i Sverige. Det är lagligt att ta med sig snus till ett värde av 4 300 kronor. Men Tullverket har sedan flera år tillbaka haft fullt upp med att försöka stoppa olika snusligor som köper upp allt snus och sedan säljer det vidare billigt. Förra året beslagtogs fyra och ett halvt ton smuggelsnus, enligt Aftonbladet.

/
EU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Kraftigt vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea redovisar en rörelsevinst före kreditförluster på 1 796 miljoner euro för årets första kvartal. Det kan jämföras med 1 499 miljoner euro under motsvarande kvartal ett år tidigare.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.