Ägaren tvingades skjuta både hunden och den svårt skadade hästen.
Ägaren tvingades skjuta både hunden och den svårt skadade hästen. - Foto: Scanpix

Aggressiv pitbull bet sig fast i hästmule – båda sköts till döds

En häst blev under förra veckan attackerad av en pitbullterrier i Kyrkhult. Hunden vägrade släppa taget om hästen – och ägaren tvingades skjuta ihjäl de båda djuren.


Polisen: Finns uppgifter om ägaren

Enligt polisen finns det flera uppgifter om vem som äger hunden. Eftersom hunden dödades kommer dock inte händelsen att utredas vidare.

– Eftersom det här, enligt de uppgifter vi har, är första gången hunden har varit utan tillsyn av sin ägare stannar det här. Lagen om tillsyn av hundar och katter säger att första gången en rymning sker ska ägaren få ett föreläggande om tillsyn, säger Bert-Ola Majskär vakthavande befäl vid Blekingepolisen, till Blekinge Läns Tidning.

BLEKINGE. Polisen har upprättat en anmälan sedan det uppdagats att en hund gått till attack mot en häst i Kyrkhult.

Hästägaren befann sig i närheten av hästhagen när han hörde skrik och skall. Det visade sig att en stor pitbulterrier attackerat en av hans hästar. Hunden, vars ägare inte var närvarande, hade bitit sig fast i hästens mule och vägrade släppa, det skriver Blekinge Läns Tidning.

Sköt ihjäl hunden och hästen

När ägaren försökte få upp hundens käkar gick hunden till attack mot ägaren i stället. Han försvarade sig med en högaffel och lyckades få bort hunden som återgick till att bita hästen.

Mannen valde då att springa in i bostaden och hämta ett gevär som han sköt ihjäl hunden och den svårt skadade hästen med.

Händelsen nådde polisen först efter att Miljöförbundet Blekinge Väst kallats till orten i ett annat ärende. En medarbetare skulle anvisa en gravplats åt en avliden häst när han fick kännedom om att hästen avlivats på grund av skador från en hundattack.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armani svänger – börsnotering möjligt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.