Hanna Wigh.
Hanna Wigh.

S-politiker anmäls för misshandel efter nyp-attack mot SD-topp

Den socialdemokratiska politikern Ingvor Bergman har polisanmälts för misshandel efter att ha nypt SD-politikern Hanna Wigh under en debatt i kommunfullmäktige.
– Man blir förbannad, säger Wigh till Nyheter24.


Har blivit misshandlad tidigare

I maj 2012 anmälde Hanna Wigh att hon misshandlats av två personer under ett torgmöte i Falköping.

– Eftersom jag har ryggen mot dem ser jag hur min partikamrat ser förvånad ut. Jag känner hur det bränner till i bakhuvudet. Det är någon som har tagit ett föremål och drämt till mig med det, sa Wigh till Nyheter24 då.

FALKÖPING. Under en debatt om ökade möjligheter på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning i kommunfullmäktige på tisdagskvällen ilsknade socialdemokraten Ingvor Bergman till rejält på sverigedemokraten Hanna Wigh. När de båda möttes – då Bergman var på väg upp mot talarstolen för att svara på ett inlägg från Wigh – stannade de båda till mittemot varandra. Då nöp Bergman till.

– Ja, det inträffade i går och jag har varit och inlämnat en polisanmälan idag, säger Wigh till Nyheter24.

"Blir förbannad"

Att Wigh blir nypt syns också på en film från fullmäktige, publicerad på Falköpings kommuns hemsida. Det hela sker ungefär 14:15 in i klippet då Bergman tar tag i Wighs vänstra arm.

En bild, publicerad på Facebook, som visar tydliga blåmärken på Wighs arm stödjer även den hennes berättelse.

– Man blir förbannad över att folk tar sig rättigheter och friheter som absolut inte ryms inom demokratin, säger Wigh till Nyheter24.

Bergman nekar

Ingvor Bergman själv säger dock att hon bara försökte ta sig mot talarstolen och inte alls nypt Wigh.

– Nej, absolut inte. Det är oförskämt och det hon gör är att fara med osanning, säger Bergman till Nyheter24 och fortsätter:

– Hon tar polismäns värdefulla tid i anspråk med saker som inte har någon förankring i verkligheten. Vad ni borde göra är att titta på filmen som ligger internet.

Ja. Där ser det lite ut som att du nyper henne?

– Klart att jag inte gör, det var det dummaste jag hört.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.