Kartellen-medlemmen är kritisk mot att inte fler protesterade mot SD.
1 av 7
Kartellen-medlemmen är kritisk mot att inte fler protesterade mot SD. - Foto: FACEBOOK/TT
Jimmie Åkesson har varit kritisk mot att han inte hade bättre skydd under boksigneringen.
2 av 7
Jimmie Åkesson har varit kritisk mot att han inte hade bättre skydd under boksigneringen. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT
Kartellen skriver att en framtida låt är till politikern Kent Ekeroth.
3 av 7
Kartellen skriver att en framtida låt är till politikern Kent Ekeroth. - Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Stort polispådrag efter tårtattacken.
4 av 7
Stort polispådrag efter tårtattacken. - Foto: JAN ERIK HENRIKSSON/TT
Sebastian Stakset har tidigare gått till flera angrepp mot SD.
5 av 7
Sebastian Stakset har tidigare gått till flera angrepp mot SD. - Foto: CHRISTINE OLSSON/TT
Sebbe Stakset med en banderoll från Revolutionära Fronten.
6 av 7
Sebbe Stakset med en banderoll från Revolutionära Fronten.
Malcolm B tillsammans med Sebbe Stakset med den omtalade t-shirten.
7 av 7
Malcolm B tillsammans med Sebbe Stakset med den omtalade t-shirten. - Foto: Instagram/http://web.stagram.com/n/sebbestakset/

Kartellens nya SD-attack: "Det är du som ska vara rädd"

Kartellen-medlemmen Sebastian Stakset har dömts för olaga hot mot Jimmie Åkesson. Nu riktar medlemmen Leo ”Kinesen” Carmona ett inlägg mot SD-politikern Kent Ekeroth som riksdagsmannen upplever som hotfullt.
"Den där lilla sidan Avpixlat du har skrämmer inte oss. Jag kan säga såhär: det är inte jag som ska vara rädd", skriver Carmona.


Kartellens attacker mot SD

Kartellen och främst Sebastian Stakset har gått till en rad angrepp mot Sverigedemokraterna. 

I januari 2012 skrev han en tweet där han hotade partiledaren Jimmie Åkesson.

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen", skrev stakset

Något som han senare polisanmäldes och dömdes för.

Stakset har även poserat med två tröjor med hotfulla motiv där Åkesson slås blodig. I en ny musikvideo ses även Kartellen med den vänsterextrema gruppen Revolutionära Fronten

I en TV4-intervju förklarade Stakset att hans mening aldrig var att mordhota Åkesson. 

– Men samtidigt kan jag inte gå och be om ursäkt för något jag ogillar så hårt som Sverigedemokrater. Det har hänt, saker händer i livet och man måste ta sig vidare, sa han då.

STOCKHOLM. Tröjor med bilder som visar hur Jimmie Åkesson slås blodig, en tweet med texten "Jag vill döda bögen" och en musikvideo med den vänsterextrema gruppen Revolutionära Fronten där "Fuck SD"-budskap framförs.

Musikgruppen Kartellen har tidigare gått till flera attacker mot Sverigedemokraterna. Medlemmen Sebastian Stakset har dömts för olaga hot mot partiledaren Jimmie Åkesson efter att ha skrivit att han ville tortera Åkesson med avbitartång. Och efter tårtattacken mot partiledaren går nu Kartellen till nytt angrepp mot SD.

"Skrämmer inte oss"

På gruppens Facebooksida skriver medlemmen Leo ”Kinesen” Carmona, dömd för anstiftan till mord, ett inlägg till SD-politikern Kent Ekeroth. "Kinesen" berättar att Kartellen kommer att släppa en låt som "SD garanterat kommer att hata".

– Kent Ekerot: låten kommer från mig. Och i fortsättningen kommer det att komma mer från mig. Den där lilla sidan avpixlat du har skrämmer inte oss. Jag kan säga såhär: det är inte jag som ska vara rädd, står det i inlägget. 

Riksdagspolitikern Kent Ekeroth är inte förvånad över Kartellens nya attack. Han beskriver Kartellen som en del av en vänsterrörelse som "brukar vara antidemokratiska och våldsbenägna".

– Det (inlägget, reds anm) är ett uppenbart hot, säger Ekeroth till Nyheter24.

Var besviken på uppslutningen

Det var tårtattacken mot Åkesson som fick "Kinesen" att skriva inlägget. Han skriver att det nästan bara var svenskar som protesterade mot partiet och att han "skäms över att vara svarthårig i dag". 

– Vart var Stockholms alla krigare från dem utsatta områdena igår? Dem borde skämmas som lät en 60 årig äldre kvinna göra jobbet. Vakna upp grabbar, SD förflyttar sina positioner till Stockholm nu.

Lagt upp flera hånfulla bilder

SD:s pressekreterare Martin Kinnunen har inte velat kommentera den nya attacken mot partiet. När Sebastian Stakset poserade i en "Fuck SD"-tröja sa Kinnunen så här till Nyheter24.

– Vi lägger dock inget fokus på den här personen utan vi får önska att han någon gång i framtiden kan lämna allt som har med brottslighet, våld och hat bakom sig.

Efter tårtattacken har Stakset publicerat flera bilder på Åkesson med hånfulla texter på Instagram. 

I den här musikvideon visar Stakset upp Åkessontröjan – något som ledde till flera JK-anmälningar:


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.