Personen hade jobbat åt nio olika förskolor. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.
1 av 2
Personen hade jobbat åt nio olika förskolor. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: HASSE HOLMBERG / TT BILD
Vikarien kommer inte längre att jobba för Eslövs kommun.
2 av 2
Vikarien kommer inte längre att jobba för Eslövs kommun. - Foto: Stig-Ņke Jönsson / TT BILD

Dagisvikarie ska ha sexofredat barn

En vikarie på en förskola i Eslöv har anmälts för att ha sexofredat barn på arbetsplatsen. Personen har jobbat på nio förskolor i kommunen.


Praktikant våldtog fyraåring

Nyheter24 skrev i juli om ett annat skånskt fall där en 17-åring som hade praktik på en försköla dömdes för våldtäkt på en fyraårig flicka. 

För en kompis hade han berättat via sms att det fanns "två snygga" barn på jobbet, varpå vännen svarade "Du vet att det är olagligt att ha sex med minderåriga".

ESLÖV. En person som arbetat på nio olika förskolor i Eslövs kommun har nu anmälts för sexuellt ofredande mot ett barn på ett av dagisen.

Kommunen och övrig personal är mycket förtegen om fallet.

– Det handlar om den här personen ska ha sexofredat ett barn i vår verksamhet. Mer vill jag inte säga av hänsyn till den drabbade familjen, säger Ann-Marie Mattsson, avdelningschef för förskolan i Eslöv, till Skånska Dagbladet.

Tvingades sluta

Flera föräldrar har fått hem brev där de informerats om det inträffade. I samband med att kommunen fick reda på uppgifterna kartlades personens tidigare arbete och man konstaterade då att denne ringts in vid behov till flera förskolor.

Enligt Skånska Dagbladet kommer vikarien inte att arbeta för Eslövs kommun igen.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.