Partydjuret, kattägaren, pratkvarnen - här är mardrömsgrannarna

Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, har nyligen kommit med en rapport där de berättar hur de dagligen hanterar klagomål kring störande grannar i flerfamiljshus. Bland annat klagas det på kattägare, dålig lukt och hög musik. Nyheter24 har listat några till.


Den förbannade gräsklipparen. 

Det är alltid någon som klipper gräset. Spelar ingen roll om du har sovmorgon, ska grilla med familjen eller ligger i hängmattan med en god bok. Det är fan i mig alltid en gräsklippare som är igång. Och är den inte igång, då sätts den igång när du lagt dig tillrätta.

Grannarna med katt

Nu är jag själv kattägare. Men jag vet nog hur mina grannar känt alla de gånger de fått syn på min misse som uträttar sina behov i deras rabatt, fångar deras fåglar vid dammen och springer hejvilt över deras gård. Grannarna får det även roligt när de rensar rabatten och hittar fågelskelett och avföring. "Men, blommorna gynnas ju av det?" Nja. 

Partygrannen

"Untz untz untz untz" hörs det tisdag till söndag, lite utspridda tider över dygnet. Ibland är det på morgonen, ibland mitt på dagen och ibland klockan 03.00 på natten. Under helgerna samlas det alltid mycket folk runt/i huset, och dagen efter är det smått vandaliserat i kvarteret med utspridda spyor här och var. 

Trädet för utsikten

Du och din familj har en magnifik utsikt över en sjö, så när som på grannens feta ek som täcker hela synfältet. När du med "tjenis"-anda försöker att föra in samtalet på trädet propsar grannen på med att det där trädet minsann stått där i generationer och att det blir upp till kamp om det kommer på tal om att ta bort det. 

Pratkvarnen

Det är trevligt med sociala grannar. Jag föredrar dem faktiskt. Men det finns de man verkligen inte kan slita sig ifrån. Det skulle behöva flyga ned en meteorit mellan er för att din pratkvarn till granne ska sluta prata. Resultatet har blivit att du dyker ned i pionerna varje gång du får syn på pratkvarnen.

Grannen med ouppfostrade barn

Alltid hörs det skrik. Alltid hörs det gråt. Alltid susar ett "MEN JAG VILL HA DEN" genom luften. Någon gång fick du ögonkontakt med ett utav barnen och du såg – djävulen.

Den konstige

Alla har vi haft den där lite småknäppa grannen. Du kan inte sätta fingret på vad det är men då ni ändå bott bredvid varandra i flera år så har du hunnit bevittna diverse tvångstankar, ryckigt kroppsspråk och monologer på andra sidan staketet. 


Grannen med skumt umgänge

Man kan inte styra vilka folk väljer att umgås med. Tyvärr. Denna granntyp har en väldigt skum och mystisk umgängeskrets. Titt som tätt, när som helst på dygnet smyger det fram skumma typer på grusgången borta på andra sidan staketet. Helst av allt vill du gå ut och hojta "snor du nått då jävlar" men du håller dig till att spionera bakom krukorna. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.