Studenter fick tillkalla dykare under firande när en man försvann i vattnet. (Studenterna på bilden förekommer ej i artikeln).
Studenter fick tillkalla dykare under firande när en man försvann i vattnet. (Studenterna på bilden förekommer ej i artikeln). - Foto: TT Bild

Ung man död under studentfirande

En ung man fastnade under vattenytan och kom inte upp utan hjälp av dykare under ett studentfirande i Stockholm. Nu har den unga mannen avlidit.


STOCKHOLM. Under firandet stannade lastbilen som studenterna färdades på nära vattnet på Djurgården i Stockholm. Tillsammans med vänner gick studenterna ner för att bada – men en ung man försvann under vattnet och fick hjälpas upp, skriver Aftonbladet.

Hjärt- och lungräddning

Han fördes till sjukhus efter det att räddningstjänsten utfört hjärt- och lungräddning men hans livgick inte att rädda, 

– Räddningstjänsten har fått upp en person som man utför hjärt- och lungräddning på. Mer vet jag inte för tillfället, säger Albin Näverberg, vakthavande befäl på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Oklart hur skadad mannen är

Det var sammanlagt tre personer som hoppade i vattnet och det var även de som larmade polisen som med hjälp av dykare lyckades få upp den tredje.

Mannen fördes till sjukhus men det är ännu oklart hur svårt skadad mannen är, skrev Aftonbladet tidigare under torsdagen. 

Nu kommer alltså tidningen med uppgiften om att mannen dött. Det är polisen som klockan 17.00 skrev på sin hemsida att mannen avlidit. 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Två män har gripits i tyska Bayern, misstänkta för att ha spionerat för Ryssland och planerat bombdåd och mordbrand i Tyskland – bland annat mot en amerikansk militärbas. Syftet var enligt anklagelserna att undergräva Tysklands militära stöd till Ukraina.

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Den danska köttproducenten Danish Crown stänger ytterligare ett av sina slakterier. Beslutet att lägga ner anläggningen i Ringsted är en följd av en minskad grisproduktion i landet.

Statsministern duckar frågor i Bryssel

Nästan alla EU-ledare har svarat på frågor runt pågående toppmöte i Bryssel. Men från Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) är det än så länge tyst, bortsett från ett kort uttalande om EU:s ekonomi på väg in till dagens möte.