Har du sett filmstjärne-hunden Freke?

Någon stal 83-årige Odvar Johnsens hund, filmkändisen Freke. Nu utlyser han en belöning på 50 000 kronor till den som hjälper honom att få hem sin fyrfota vän.


Om du ser Freke

Ring till polisen som har hand om ärendet på 114 14. 

VÄRMLAND. Natten till onsdagen stals varghunden Freke från hunduppfödaren Odvar Johnsens hus i Knappåsen, enligt Värmlands Folkblad.  

Nu är 83-årige husse orolig för sin hund. 

– Jag går bara omkring och tänker på Freke. Var är han och vad händer med honom? Mina vänner har skramlat ihop 50 000 kronor till den som ser till att Freke kommer tillbaka, säger han till Nyheter24

Stals på natten

Odvar Johnsen har fött upp korsningar mellan hund och varg i Knappåsen, mellan Torsby och Ekshärad i 25 år. Trots att hundarna har gener från rovdjur är de väldigt snälla och lämpliga sällskapsdjur enligt honom själv.

En hund som ligger ägaren särskilt varmt om hjärtat – tioårige hanen Freke, som stals natten till onsdagen.

– Det känns för jäkligt. Freke var den hund som alltid följde mig vart jag gick. Han är mer än bara ett djur förstår du. Han är lugn och snäll och kastar sig på rygg för att bli kliad på magen när han träffar människor. 

 Freke, som hade en roll i filmen ”Varg” från 2008 mot Peter Stormarehade spenderat natten på gården. 

– När jag kom upp på morgonen låg bandet på marken men hunden var borta, berättar Odvar Johnsen, till Värmlands Folkblad

Annan hund stals och dödades

Det är inte första gången som Odvar Johnsen får en av sina hundar stulna. En kvinna som står åtalad för att ha stulit och dödat en av hans hundar efter att ha avlat på den kan ligga bakom även Frekes försvinnande. Målet ska snart upp i rätten och Odvar Johnsen har sina misstankar mot kvinnan.  

– Hon bedriver hundskojeri, konstaterar han sorgset.

Freke skulle egentligen ha medverkat i en svensk skräckfilm snart men istället går Odvar Johnsen runt i ständig skräck. 

– Jag hoppas på ett tips. Någon som ser honom och frågar: "vad kommer hunden ifrån?" Han ser ju inte direkt ut som vilken hund som helst. 

LÄS MER:

Internet tar upp jakten på valpmisshandlare 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.