Vem skulle du låna ut din telefon till?

Hur viktigt är en persons kläder för att vi ska vilja låna ut våra mobiler till denne? Se själva.



Den här veckan testar STHLM Panda allmänheten i om man lånar ut sin mobil till en främling i nöd. I klippet märks det hur mycket utseendet avgör i valet att få låna en telefon eller inte.

Först klär Konrad Ydhage sig i skjorta och slips. Sedan klär han ner sig till träningsbyxor och regnponcho. Samma person med olika kläder får väldigt olika bemötande. 

– Det var cirka 90 procent som stannade och hjälpte mig när jag hade skjorta och slips, men när jag bytte kläder blev det i stort sett omöjligt. Folk kollade på mig med avsky och vissa såg rädda ut för mig av någon anledning, säger Ydhage till Nyheter24.

"Jävla alkis"

I hela två timmar vägrade alla att hjälpa honom när han klädde sig i regnponcho. Det hjälpte inte att han ändrade frasen till "kan jag låna en telefon för min mamma ligger på sjukhus, jag måste nå henne".

– Det mest skrämmande var att folk ignorerade mig och inte ens lyssnade på vad jag sa. Jag tappade allt hopp efter jag hört folk som ignorerade min fråga med ett skratt och människor som gick förbi som kallade mig "pundare" och "jävla alkis", säger Ydhage.

Till slut kom två väktare och hotade med att ringa polisen. Då bestämde STHLM Panda att experimentet var över.

Se klippet ovan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.