Mannen stack iväg efter grälet.
1 av 3
Mannen stack iväg efter grälet. - Foto: TT / Faksimil Google Maps
Sjön Järnlunden utanför Linköping.
2 av 3
Sjön Järnlunden utanför Linköping. - Foto: Faksimil Google Maps
Paret på bilden har inget med artikeln att göra.
3 av 3
Paret på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT / Henrik Montgomery

Lämnade sin sambo på enslig ö – efter grälet

Paret paddlade ut till en ö, men började gräla. Då tog mannen kajaken och paddlade därifrån.


LINKÖPING. Östgötapolisen fick ett ovanligt samtal natten till tisdagen. En kvinna i 50-årsåldern sa att hon var strandad på Rågön i sjön Järnlunden. Hennes sambo hade lämnat henne där efter ett gräl.

– Hon berättade att hon hade övergivits av sin sambo och att hon bara hade sina kläder på sig. Hon visste inte var hon var någonstans och batteriet i mobiltelefonen började bli dåligt, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik, till Corren.

Uppmanades tända eld på tidning

Mannen hade lämnat kvar kvinnan på ön och paddlat därifrån i parets kanot. Polisen uppmanade först kvinnan att försöka ta hjälp av anhöriga som kunde hämta upp henne, men vid 01-tiden fick räddningstjänsten rycka in.

– Vi uppmanade kvinnan att tända eld på en tidning så att räddningstjänsten skulle se var hon befann sig, men jag vet inte om hon gjorde det, säger Agnevik.

Inget brott

Trots händelsen misstänks inte sambon för något brott.

– Men visst kan man tycka att det var ett dåligt agerande, säger Agnevik till Corren.

/
/
par
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.

Kvinna i 40-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

FI utreder misstänkt nakenblankning

Finansinspektionen (FI) misstänker att det nederländska handelsbolaget Market Wizard BV har brutit mot marknadsregler som förbjuder så kallad nakenblankning. En undersökning har inletts, skriver FI i ett pressmeddelande.