Mannen stack iväg efter grälet.
1 av 3
Mannen stack iväg efter grälet. - Foto: TT / Faksimil Google Maps
Sjön Järnlunden utanför Linköping.
2 av 3
Sjön Järnlunden utanför Linköping. - Foto: Faksimil Google Maps
Paret på bilden har inget med artikeln att göra.
3 av 3
Paret på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT / Henrik Montgomery

Lämnade sin sambo på enslig ö – efter grälet

Paret paddlade ut till en ö, men började gräla. Då tog mannen kajaken och paddlade därifrån.


LINKÖPING. Östgötapolisen fick ett ovanligt samtal natten till tisdagen. En kvinna i 50-årsåldern sa att hon var strandad på Rågön i sjön Järnlunden. Hennes sambo hade lämnat henne där efter ett gräl.

– Hon berättade att hon hade övergivits av sin sambo och att hon bara hade sina kläder på sig. Hon visste inte var hon var någonstans och batteriet i mobiltelefonen började bli dåligt, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik, till Corren.

Uppmanades tända eld på tidning

Mannen hade lämnat kvar kvinnan på ön och paddlat därifrån i parets kanot. Polisen uppmanade först kvinnan att försöka ta hjälp av anhöriga som kunde hämta upp henne, men vid 01-tiden fick räddningstjänsten rycka in.

– Vi uppmanade kvinnan att tända eld på en tidning så att räddningstjänsten skulle se var hon befann sig, men jag vet inte om hon gjorde det, säger Agnevik.

Inget brott

Trots händelsen misstänks inte sambon för något brott.

– Men visst kan man tycka att det var ett dåligt agerande, säger Agnevik till Corren.

/
/
par
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.