Hon fastnade i hissen. Sedan började vattnet sippra in. Obs: Källaren på bilden har inget samband med artikeln.
Hon fastnade i hissen. Sedan började vattnet sippra in. Obs: Källaren på bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Copyright: Stig-Ake Jonsson / Photographer: Stig-Ake Jonsson

Hon fastnade i hissen som sakta vattenfylldes

Översvämningarna har lamslagit Skåne. Batuul Entezaris morgon blev en mardröm då hissen hon åkte i stannade och vatten började forsa in.


MALMÖ. För Batuul Entezari höll hissfärden ner mot tvättstugan att bli hennes sista. 

– Tänk om ett barn hade gått in i hissen den här morgonen och tryckt på knappen till källaren, säger Batuul Entezari till Sydsvenskan och berättar hur hon tidigt under söndagen skulle ner till tvättstugan då hissen fastnade på vägen.  

Sipprade in vatten

Källaren var vattenfylld av det regn som översvämmat södra Skåne och när hissen stått still en stund märkte Batuul Entezari något skrämmande.  

– Det rann in vatten, genom springorna på sidorna och längs dörren. Det kom från alla håll, säger Batuul Entezari till Sydsvenskan. 

Till slut stod vattnet henne till midjan. Hemma i lägenheten sov hennes man och någon mobil hade hon inte med sig. Ingen svarade heller när hon tryckte på larmknappen. 

Sparkade mot hissdörren

Då började Batuul Entezari skrika och hoppa upp och ner samt sparka mot hissdörren som öppnade sig en liten bit. Glipan blev så småningom större och Batuul Entezari kunde slita upp den och lämna hissen genom den vattenfyllda källaren. 

– Jag är inte så lång, bara en och femtiåtta. Vattnet nådde upp till bröstet till slut, säger hon till Sydsvenskan och påpekar vad som kunde ha hänt om ett barn fastnat i hissen. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.