När den anställda berättade vad som hänt blev hon misstrodd.
1 av 4
När den anställda berättade vad som hänt blev hon misstrodd. - Foto: TT Bild
Den anställde har skickat en anmälan till DO. OBS! Max-restaurangen på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 4
Den anställde har skickat en anmälan till DO. OBS! Max-restaurangen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: TT Bild
En kollega ska ha skämtat om att gruppvåldta henne.
3 av 4
En kollega ska ha skämtat om att gruppvåldta henne. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Enligt den anställda själv har hon tagit mycket illa vid sig av händelserna.
4 av 4
Enligt den anställda själv har hon tagit mycket illa vid sig av händelserna. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Maxanställd anmälde våldtäktshot från arbetskamrat – anklagades för att ljuga

Max Hamburgare anmäls till Diskrimineringsombudsmannen. En kvinnlig anställd ska bland annat ha hotats med gruppvåldtäkt. – Jag gick hem och grät, säger den anställda till Nyheter24.


STOCKHOLM. En av Max Hamburgares restauranger i Stockholm har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO). En anställd uppger att hon vid upprepade tillfällen under året blivit både verbalt och fysiskt trakasserad av en arbetskamrat, fått höra grova skämt om sitt utseende, blivit tafsad på och hotats med gruppvåldtäkt. Trots det fick hon inget stöd alls hos cheferna – snarare tvärtom.

– Han som tafsat har ljugit för alla och sagt att allt är mitt fel och cheferna har gått på hans linje. Jag blev oerhört ledsen och gick hem och grät, säger hon till Nyheter24.

Blev anklagad för att ljuga

När den anställde påpekade detta för restaurangchefen kände hon sig ignorerad, och fick till slut frågan om hon inte kunde byta pass. Hon fick även frågan om varför hon söker arbetspass överhuvudtaget. Enligt kvinnan blev hon också anklagad för att ha ljugit om händelsen. 

Kommer bli av med jobbet

– Jag hade ett heltidsjobb. Men i och med allt som hände fick jag gå ner i timmar, fast det var de här killarna som tafsat på mig. Det har varit otroligt jobbigt, men jag har haft mycket stöd hemifrån, säger kvinnan till Nyheter24. Nu väntar hon på DO:s beslut om fallet ska gå till domstol eller inte. 

– Det kommer bli jobbigt om det går till domstol, men jag kommer göra det ändå. Det sänder inte rätt signaler, jag är rädd att bli känd som en bråkmakare, fastän jag bara stått på mig. Men jag vet att det förekommer mycket av det här i branschen, så det är bra om jag kan hjälpa andra. 

Chefen vägrar kommentera

När Nyheter24 når restaurangchefen vill han inte kommentera händelserna överhuvudtaget.

– Jag har inga kommentarer, du får ta detta med pr-ansvarige, säger han till Nyheter24.

Är hon fortfarande anställd hos er?

– Har ingen kommentar till det.

Han tillägger senare:

– Ehm, du får kontakta vår pr-ansvarige.

"Oacceptabelt"

Alexandra William-Olsson är pr-ansvarig på Max Hamburgare, och hon anser att beteendet är oacceptabelt.

– Jag känner inte till detta, men är ju så klart oacceptabelt om det förekommit på våra restauranger. Det är absolut inte okej, säger Alexandra William-Olsson till Nyheter24. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras efter bombhot

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.