Mattias Olsson.
1 av 2
Mattias Olsson.
Motorcykeln.
2 av 2
Motorcykeln.

Här stjäl tjuvarna hans motorcykel – med extranyckeln

Inbrottstjuvarna tog Mattias extranyckeln första gången de gjorde inbrott – nu har de slagit till igen.


Mattias Olsson, 30, har haft två inbrott i sin villa inom loppet av två år. Det första i november 2012 och det andra nu i oktober.

Under det första inbrottet kom tjuvarna över två extranycklar, en till hans motorcykel och en till bilen. Båda fordonen var kvar efter det första inbrottet.

– Efter det första inbrottet så var medicinskåpen uppbrutna. De letade troligtvis efter något slags läkemedel, berättar Mattias för Nyheter24.

Bytte aldrig lås

Mattias bytte aldrig ut låsen efter det första inbrottet. I samband med att han precis hade byggt ett garage och ett hus från grunden så kände han att ekonomin inte fanns där. 

Ett låsbyte på alla lås går på ungefär 12 000 kronor. Istället valde han att investera i övervakningskameror som han fick för ungefär 3 000 kronor.

– Eftersom att det inte hände någonting under en längre period så började jag och min flickvän känna oss trygga igen. Vi valde därför att skjuta upp låsbytet.

Droger inblandat

I och med att medicinskåpen var uppbrutna så misstänker Mattias att gärningsmännen är människor som sysslar med droger.

– Första gången jag hade inbrott så var det någon som ringde mig på dolt nummer och frågade om jag var hemma. Jag svarade nej då jag tänkte att det var en kompis. Efter det sa det klick och när jag kom hem hade vi haft inbrott.

Andra inbrottet

Under andra inbrottet nu i oktober så stal de Mattias motorcykel, med hjälp av extranyckeln som försvann 2012.

– Jag tror inte att det var planerat. Det känns som att det handlar om människor som behöver få tag på snabba pengar och då gör de något sådana här saker.

Mattias har nu fått uppgifter som ska tyda på att motorcykeln befinner sig i Karlstad. Registreringsnumret på motorcykeln är TZR 388.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.