Simon (till höger) brutalt misshandlad – "Simon 2" (till vänster) har vänner som tror att han ligger nedsövd.
Simon (till höger) brutalt misshandlad – "Simon 2" (till vänster) har vänner som tror att han ligger nedsövd. - Foto: Privat/Efterlyst

Simon tvingades förklara: "Det är inte jag som är misshandlad"

Simon misshandlades brutalt och ligger just nu nedsövd. Hans fall har uppmärksammats i medier men fått en oväntad vändning. En annan Simon, lika gammal och lik till utseendet, har vänner som tror att det är han.


Tipsa polisen

Polisen söker allmänhetens hjälp för att lösa fallet med den misshandlade Simon. 

Vet du något, eller var du på plats runt nattklubben Viktoria eller Kungsträdgården den sista helgen i september mellan 03.00 och 03.30?

Kontakta polisen: 114 14

STOCKHOLM. Det var den sista helgen i september som Simon, 28, misshandlades efter ett besök på nattklubben Viktoria. 

Nu, två och en halv vecka senare, ligger han nedsövd med allvarliga skallskador. Polisen har ännu inte hittat gärningsmannen, och misshandeln har uppmärksammats i medier, bland annat i tidningen Aftonbladet och i gårdagens Efterlyst.

Det tragiska fallet har även berört en annan Simon.

Gemensamma nämnare

En annan Simon, låt oss kalla honom Simon 2, är 28 år och bosatt i Stockholm. Förutom namn, ålder och bostadsort är han inte till utseendet helt olik den Simon som drabbats av det brutala överfallet. 

Under gårdagen, när Efterlysts trailer visades och Aftonbladet skrev om fallet, trodde Simon 2:s vänner att det var han.

– Det var framförallt två lumparpolare som ringde och messade i går när jag satt på morgonmöte, säger han och fortsätter: 

– Jag har också fått många kommentarer om att folk vid en första anblick trodde att det var jag.

Förklarade på Facebook

Simon 2 hade själv inte hört talas om fallet när samtal och meddelanden började trilla in. Han kollade upp det hela och insåg då det olustiga sammanträffandet.

– Först tänkte jag: Visst, samma namn och ålder, men det är ju inte så unikt att heta Simon och vara 28 år. Men sen såg jag bilden från övervakningskameran och då förstod jag att folk hade blivit oroliga. 

För att stilla sina vänners eventuella oro förklarade han situationen på Facebook.

– Jag skrev ett inlägg och förklarade att det inte var jag, säger han.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.