1 av 5
- Foto: Privat
Lilja Ehive.
2 av 5
Lilja Ehive. - Foto: Privat
Liljas batteri exploderade. På bilden ovan ser man hur mycket det har svällt.
3 av 5
Liljas batteri exploderade. På bilden ovan ser man hur mycket det har svällt. - Foto: Privat
Bordet har fått frätskador.
4 av 5
Bordet har fått frätskador. - Foto: Privat
5 av 5
- Foto: Privat

Liljas mobilbatteri exploderade – framför hennes ettåringa dotter

När Lilja Ehiwe matade sin ettåring exploderade hennes batteri i mobiltelefonen. Batteriet var helt nytt, köpt på en stor butikskedja.


SUNDSVALL. När Lilja Ehiwe satt och matade sin ettåriga dotter Melody på biblioteket i Sundsvall började hennes mobil plötsligt att ryka och bubbla – det var batteriet som hade exploderat. Ett batteri som inte var ett orginal, men som hon hade köpt till sin Samsung note 3 bara en månad tidigare på Kjell & Company. 

– Det var inte ett orginalbatteri, de var slut. Men i butiken sa dem att det här är likvärdigt, säger Lilja till Nyheter24.

Giftig rök och sönderfrätt bord

Men det dröjde alltså inte länge innan olyckan var framme. Efter att batteriet börjat ryka mitt framför ögonen på Lilja och hennes barn kom personalen på biblioteket snabbt till undsättning.

– De sa att röken var giftig och att vi var tvungna att utrymma lokalen, säger hon och fortsätter:

– Bordet där mobilen hade legat var helt sönderfrätt. 

Blev lovad ny telefon

Lilja gick till baka till butiken där batteriet var köpt och berättade vad som hänt, varpå butiksägaren blev förskräckt och bad om ursäkt, enligt Lilja. Han lovade också att kompensera henne, något som till en början skulle ske via Elgiganten – där hon hade köpt sin mobiltelefon

– Butiksägaren pratade med Elgigaten och sa att fakturan för den nya mobiltelefonen skulle skickas till Kjell & Company, berättar Lilja och fortsätter:

– Då modellen jag hade knappt säljs längre skulle jag få en Samsung note 4 istället.

"Går inte att ersätta med 500 kronor"

Men några dagar senare fick hon nya besked: En Samsung note 3 var på väg från Malmö till henne, trots att hon varit noggrann med att påpeka att hon ville ha en mobiltelefon från en butik i Sundsvall som hon kunde gå till. Hon blev också erbjuden ett presentkort på 500 kronor i butiken.

– I min mobil fanns bilder från hela min dotters första år, det går inte att ersätta med 500 kronor.

Butikschefen på Kjell & Company i Sundsvall har valt att inte kommentera händelsen, enligt Sundsvalls Tidning, som var först med nyheten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.