- Foto: TT Bild

Lindex säljer tajta kläder till treåriga flickor – hänvisar till önskemål från kunder

Flera har upprörts av Lindex tajta flickkläder och hört av sig till företaget. Men från företagets sida menar man att man lyssnat på kunderna.


STOCKHOLM. Flera kunder har under dagen kritiserat Lindex för att deras kläder designade för treåriga flickor är tajtare än pojkkläder. Lindex valde att bemöta kritiken från sitt officiella Twitter-konto:

– Vi har ibland olika passformar, även om storlekarna är desamma. Det finns olika tröjor på flickavdelningen, där en tröja kan ha en tajtare passform än en annan, så även på pojkavdelningen, säger Kaisa Lickdal, presstalesperson på Lindex till Nyheter24, och menar samtidigt att det är efterfrågan som är viktigast.

LÄS MER: 

- Vi följer försäljningen, och med vår erfarenhet och bredd i sortimentet kan vi se om våra kunder gillar plagget eller ej. Vi märker inte våra plagg flicka eller pojke därför kan man gå runt i vår butik och välja vilket plagg till vilket barn som helst, oavsett kön.

Så det är kundernas problem om de inte gillar plaggen?

– Det är jättebra att det förs en diskussion och vi lyssnar på feedbacken vi får, sen testar vi det i butikerna. Går det bra fortsätter vi, går det inte bra provar vi något annat. Till syvende och sist är det ändå kunden som bestämmer vad de vill köpa i våra butiker, säger Kajsa Lickdal. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.