Attackerade kvinna på elskoter.
1 av 2
Attackerade kvinna på elskoter. - Foto: TT
Haren beskrivs som "tjock".
2 av 2
Haren beskrivs som "tjock". - Foto: TT

Aggressiv hare härjar i Nyköping – äldre kvinnor attackerade

Man har ju hört talas om kamphundar – är det här ett tecken på att det även finns kampharar?


Ovanligt beteende

Biologen Per Folkesson säger till Södermanlands Nyheter att han aldrig har hört talas om något liknande, men att djur kan bete sig konstigt om de är stressade.

NYKÖPING. Den är stor, fet aggressiv och attackerar äldre kvinnor – och den är en hare. Det handlar alltså om en historia som man inte hör varje dag. För drygt en vecka sen mötte 83-åriga Sigbritt Englund haren, berättar hon för Södermanlands Nyheter.

Hoppade mot huvudet

Hon kom åkandes på sin elskoter, och möttes plötsligt mitt i vägen av en "ganska tjock" hare.

– Jag tänkte att han hoppar väl åt sidan. Vi fann varandras blick och när jag satte igång skotern, gud vilket hopp han gjorde, rakt upp mot mig. Jag fick upp handen, och det tackar jag för, för han slog emot handen och jag kände harens päls på kinden innan den landade på andra sidan, berättar hon för Södermanlands Nyheter.

"Hängde fast i min axel med klorna"

Hon säger också till tidningen att hon skrattade åt det hela – men hon är inte den enda som verkar ha stött på haren. För efter att hennes berättelse publicerats hörde ytterligare en kvinna av sig till Sörmlands Nyheter – och för ett par år sedan stötte hon också på en aggressiv hare i samma stad.

– Och när jag cyklade längs vägen där så kommer en hare skuttande, stor och fet, precis som den Sigbritt Englund mötte. Jag såg honom komma från sidan och när han var jämsides med mig tog han ett jätteskutt och hängde sen fast i min axel med klorna, berättar Els-Marie Karlsson för Södermanlands Nyheter.

Hon lyckades dock undvika att ramla omkull på cykeln och kunde knuffa bort haren.

– Det var lite läskigt, man tänkte ju att den där haren kanske är sjuk. Och man vet inte, kanske är det samma knäpp-hare som Sigbritt mötte, säger hon till Södermanlands Nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!