Kvinna hittades avliden. Genrebild.
Kvinna hittades avliden. Genrebild. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kvinna låg död i lägenhet – hittades först efter två år

"Det är oerhört beklämmande att människor avlider på det här sättet. Mycket sorgligt".


KARLSTAD. Efter att man började misstänka att det kunde vara en fuktskada i en lägenhet försökte man kontakta kvinnan som bodde där. Men utan resultat, varpå kronofogden kallades in. Inne i lägenheten hittades då en död kvinna – som hade avlidit två år innan. Det är i alla fall vad polisen kommit fram till, skriver Värmlands Folkblad.

– Det stämmer. Men det är en uppskattning gjord utifrån de fynd som fanns i lägenheten, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh till tidningen.

"Det är otäckt"

Den som tog kontakt med kronofogden var förvaltaren i bostadsrättsföreningen, Bo-Lennart Christensen. Något som naturligtvis påverkat honom.

– Just att någon kan ligga i hemmet avliden så länge, det är otäckt. Att en inte har bättre koll på det här, att inte samhället griper in tidigare. Samtidigt kan det ju vara många omständigheter kring det, säger han till Värmlands Folkblad.

"Mycket sorgligt"

Även från polisens sida tycker man att det är obehagligt.

– Det är oerhört beklämmande att människor avlider på det här sättet. Mycket sorgligt, säger Lindh till Värmlands Folkblad .

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billigare att tanka – dieseln under 19 kronor

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.