"Maria" mobbades. OBS. Genrebild.
1 av 2
"Maria" mobbades. OBS. Genrebild. - Foto: Kent Porter
Rektorns jämförelse förvånas. OBS. Genrebild.
2 av 2
Rektorns jämförelse förvånas. OBS. Genrebild. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Maria, 13, mobbades – rektorn jämförde med Paradise Hotel

Det brast för Marias mamma när hennes 13-åriga dotter ringde. Gömd från resten av klassen satt dottern i ett klassrum. Men skolans rektor hade en annan syn på problemet.


Maria har blivit utsatt för fysiska och psykiska kränkningar utav två tjejer i klassen under ett års tid. Betyget har sjunkit och frånvaron ökat sedan mobbningen blev en del av hennes liv, skriver Värmlands Folkblad. 

Det var i början på 2014 som de tre tjejkompisarna på en skola i Värmland hamnade i konflikter om bland annat en kille klassen. En av de unga tjejerna, Maria, blev utfryst och dagligen utsatt för ord som "hora" och "jävla vidriga äckel".

– Då började jag få sms från dem där de skrev att jag var äcklig och vidrig och klankade ned på mig i allmänhet. Och så började det ringa på nätterna, anonyma samtal som dö, hora, säger Maria, till Värmlands Folkblad.

Ingen anledning

Maria blev hotad och fysiskt påhoppad ett antal gånger vilket ledde till att hon till slut sökte trygghet i närmsta tomma klassrum i stället för att gå ut på rasten. Samtal till mamman i rädsla började ske allt oftare då fler och fler i skolan började haka på "trenden" att frysa ut och kränka Maria.

Mamman undrar nu varför ingen agerat.

– Jag har flera gånger frågat varför ingen hört av sig till oss, men skolan säger hela tiden att det inte funnits anledning. Flera gånger har det sagt att de pratat med de andra tjejernas föräldrar, men när jag själv har pratat med dem har de sagt att det inte visste hur illa det var, säger hon till VF.

Jämför med Paradise Hotel

Modern mejlade rektorn och blev väldigt förvånad när svaret kom. Rektorn drog nämligen paralleller till TV3:s Paradise Hotel.

– Jag ska inte säga att tjejerna ger uttryck för att de gillar läget men att det inför andra kompisar, som inte har med det här att göra, är en händelse som är värd att delta i och blåsa under så att det blir än mer intressant. Många är eller blir engagerade. Det pratas enormt mycket (i skolan) och skriftligen (på fritiden) på nätet om allt det här. Det här gäller framför allt osämja mellan tjejer i den här åldern. Vi i skolan jämför det ibland med Paradise Hotell om du förstår vad jag menar. Intriger, skvaller och lögner tillhör kontakten med andra, svarade rektorn enligt VF.

Marias mamma kallar det sjukt, och menar att skolan inte tar det på allvar. Skolans rektor har inte velat kommentera ytterligare. 

Fotnot: Maria heter egentligen något annat.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!