Johan Boger har ett hus i skärgården som han vill låna ut till de som har det svårt i livet. Här tillsammans med sin flickvän.
Johan Boger har ett hus i skärgården som han vill låna ut till de som har det svårt i livet. Här tillsammans med sin flickvän. - Foto: Johan Boger/Facebook

Han ska låna ut sitt sommarhus till behövande nästa år: "Ett sätt att hjälpa till"

Nästa sommar ska några behövande få tillbringa en vecka var i Johans sommarhus helt gratis. Nu ber han folk skicka in nomineringar på vem eller vilka som kan behöva det allra mest.


Nominera

Skicka nominering till Johan på jboger@gmail.com och läs mer om projektet på hans Facebook

Johan Boger har ett hus på en ö i Tjust skärgård. Nästa år ska han låna ut huset till behövande under fyra sommarveckor. Tanken är att barnfamiljer, hemlösa eller andra med en tuff vardag ska få en vecka var. 

– Kanske kommer mitt projekt att inspirera andra att göra liknande saker. Men jag har inga vanföreställningar om att jag kommer att förändra världen. Det här är bara ett sätt att hjälpa till. 


Ingen ekonomisk stress

På sin Facebook ber han folk att skicka in nomineringar på vem eller vilka som behöver en vecka i skärgården. Han har fått in mängder. 

– Det kommer att vara jobbigt att säga nej. Men jag fokuserar på att fyra familjer, eller personer, i alla fall blir glada.

Alla ekonomiska detaljer är än så länge inte klara. Men tanken är att veckan inte ska orsaka någon ekonomisk stress för de som väljs ut. 

– Då faller hela meningen med semestern. 

"Det handlar om dem"

Johan hyllas på Facebook för sitt initiativ. Han kommer dock inte vara med under sommarveckorna. 

– Jag tror inte det blir en lika rolig känsla om jag är där. Det handlar om dem och inte om mig. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde fler göra som Johan?
Tack för din röst!