- Foto: tt bild

Helt laglig e-joint kan vara på väg till Sverige

Ett företag som säljer cannabis i e-cigaretter gör stor Europa-satsning.


I somras lanserade förtaget Kanavape en e-cigg med cannabis-liknande innehåll i USA. Nu ser det ut som att cigaretten är på väg att bli stor i Europa. Den finns redan i Frankrike, där den här helt laglig, och nästa vecka kommer den att lanseras i Storbritannien, skriver engelska Independent.

Innehåller inte THC

Anledningen till att "e-jointen" kan kringå lagen är att den enligt tillverkarna inte innehåller THC, som är den aktiva substansen i Cannabis, men att den ger samma typ av rus, fast utan de psykotiska biverkningarna. 

Svenska Livsmedelsverket är dock inte säkra på att "e-jointen" kommer att vara tillåten i Sverige.

"Det skulle kunna vara så att narkotika- och/eller läkemedelslagstiftningen är tillämpningsbar, men det kan vi inte veta förrän produkten har analyserats", skriver Karolina Rosell, utredare på enheten för kontroll av läkemedelsprodukter och narkotika i ett mejl till Metro

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska det här vara lagligt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.