Baltazar och hans smaskiga julklapp.
Baltazar och hans smaskiga julklapp. - Foto: Privat

Hemlig granntomte överraskade Baltazar och hans ägare

Efter en kvällspromenad i decembermörkret möttes Shari och hans franska bulldog Baltazar av en minst sagt oväntad julhälsning.


GÖTEBORG. Det sägs att julen drar fram det bästa i folk. Här är möjligen ett bevis på att så är fallet.

När Shahriar "Shari" Gorjifar på söndagskvällen kom hem efter en sen kvällspromenad med sin franska bulldog Baltazar fann han nämligen något mycket oväntat utanför sin ytterdörr – en julklapp i form av en påse hundgodis.

Omtyckt i området

– Jag vet inte alls vem den är ifrån. Det var levergodis som man kan ha i fickan och långa pinnar, jag vet inte exakt vad de innehåller men lamm och gris brukar det vara, säger Shari till Nyheter24 som under måndagen lade upp en bild på påsen med det röda paketsnöret på delningssajten Sweddit.

Femåriga Baltazar är enligt Shari väldigt populär bland boende i området. Folk tycker om honom och stannar ofta för att hälsa när de är ute på promenad.

Okänd jultomte

Men den hemliga tomtens identitet är forfarande höljd i dunkel. 

Och även om Shari medger att han är en aning nyfiken på vem av hans grannar som fått för sig att vara extra givmild i år är det inget han planerar undersöka vidare.

– Jag tänker att det kommer visa sig om de vill avslöja det. Jag har bott här i nära 15 år och känner de flesta av mina grannar och många i området. Jag tänker inte försöka lista ut det själv, det känns ganska fint att den som gav julklappen vill hålla sig hemlig.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.