- Foto: tt bild

Aktivitetsarmbandet är ingen bra julklapp – leder till stress

Låg det ett aktivitetsarmband under julgranen i år?


SVERIGE. De flesta har hunnit öppna sina julklappar och det lär ha legat hel del aktivitetsarmband under de svenska granarna i år.

Men armbandet – som utsågs till årets julklapp – kan få dig att må sämre i stället, skriver Sveriges Radio.

– Det skapar en vardagsstress för en del personer. I dessa dagar med julstress och allt, att då lägga på stressen med att man enbart gått 5 000 steg i dag tror jag inte heller gör någon glad, säger Ragnar Lindblad, läkare och vårdutvecklare, till Sveriges Radio.

Blir hypokondrisk

Armbandet mäter en hel del värden i din kropp, men Lindblad menar att man kan bli hypokondrisk av den här typen av armband vilket leder till man börjar använda armbandets statistik till att bedöma sin egen hälsa.

– Det som inte är bra är ju när man vaknar och inte kan känna efter själv utan måste kolla sitt armband eller app. Då har vi gjort oss till en maskin istället för att lita på våra egna sinnen, säger Lindblad till Sveriges Radio.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fick du ett aktivitetsarmband i julklapp?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.