Linus blev spottad på på av en man på tunnelbanan.
1 av 2
Linus blev spottad på på av en man på tunnelbanan. - Foto: Privat/TT Bild
Linus Fremin.
2 av 2
Linus Fremin. - Foto: Privat

Okänd man spottade på Linus på tåget

En man attackerade Linus när han gick av tunnelbanan – genom att spotta på och svära åt honom.


STOCKHOLM. I morse när Linus Fremin, 30, var på väg till jobbet blev han utsatt för en obehaglig attack.

Han hade precis gått av tunnelbanan och var på väg mot utgången tillsammans med alla andra resenärer när han han märkte att en man stod kvar i tunnelbanedörren i sista vagnen.

– Jag hinner inte tänka mer än så när han plötsligt spottar på mig och skriker "fuck you". Jag blev ju så klart chockad och överraskad av det men fortsatte bara gå, kanske för att jag inte visste om han skulle göra något mer, säger Linus till Nyheter24.

Ingen reagerade

Även om det var folk i närheten av Linus så var det ingen som reagerade – något som han upplevde nästan skrämmande.

– De måste ju ha sett, det var väldigt tydligt och mannen var högljudd. Jag tycker nästan att det är lika läskigt att folk inte reagerade och markerade på något sätt att det inte var okej. Ingen frågade ens om jag var ok.

Linus tror att mannen kan ha tittat in honom under färden och därför "stört" sig på honom.

– Jag klär mig på ett ganska "icke-manligt" sätt, med handväska och kappa så jag är tyvärr ganska van vid att folk både stirrar och pekar. Det är en del av min vardag. Jag har tyvärr även varit med om andra gånger då folk har spottat och hotat mig med våld.

Gör honom förbannad

Linus känner sig ganska luttrad och "van" – även om händelsen gör honom förbannad.

– Min tolkning är att homofobin i samhället fortfarande är stark. Vi tror att vi har kommit långt och det har vi också på vissa sätt. Men jag märker alldeles för ofta att offentligheten inte tillhör mig som hbtq-person lika mycket som alla andra, avslutar Linus

/
/
/
Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.