Branden orsakades av Joels laddare, enligt Joel själv.
1 av 2
Branden orsakades av Joels laddare, enligt Joel själv. - Foto: Joel Nielsen
Joel hoppas att andra tar åt sig. Hans mamma brukade tjata på honom om laddare i eluttagen, något som han aldrig lyssnade på.
2 av 2
Joel hoppas att andra tar åt sig. Hans mamma brukade tjata på honom om laddare i eluttagen, något som han aldrig lyssnade på. - Foto: Joel Nielsen

Bilden säger allt – nu vill Joel varna andra för farliga laddare

Joel fick sig en rejäl chock när han kom hem en söndagskväll.


Just nu sprids Joel Nielsens bild på Facebook som enligt honom visar hur illa det kan gå om man lämnar laddaren i eluttaget.

Till alla som brukar lämna laddaren i eluttaget har han ett tips.

– En lätt lösning är att ta en förlängningssladd och ha laddaren i den och stänga av strömmen på den när man är klar. Det är vad jag tänker göra i mitt nästa hem, säger han till Nyheter24.

"Det värsta jag varit med om"

Joel berättar att det var under söndagen innan valborg som han kom hem och upptäckte att hallen stod i lågor, det var tjock rök i hela lägenheten.

– Det första jag tänkte var att jag måste få det släckt, det är tre andra familjer som bor i samma hus.

Joel lyckades till sist släcka elden så pass mycket att han fick tag på sin brandsläckare som han hade i ett förråd.

– Det brann i mina lungor, det värsta jag varit med om i mitt liv.

Enligt Joel släckte han det värsta helt själv och brandkåren kom för att se till att allt verkligen var släckt.

Även polisen var på plats för att utesluta att ett brott låg bakom det hela, säger Joel. Något som han redan anade att det inte handlade om.

– I och med att det brann i min hall och att jag bara hade en batteriladdare där trodde jag att det var den som startade det hela.

En vanlig batteriladdare

Och enligt Joel stämde hans misstankar, brandmännen hittade resterna av batteriladdaren som de ska ha sagt vara orsaken till branden.

– Det var en vanlig batteriladdare för cirka 600 kronor.

I dag är Joel fortfarande rätt tagen av händelsen.

– Jag försöker ta det dag som dag, hela lägenheten är totalt rökskadad. Man försöker rädda det man kan av sina ägodelar.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du lämna laddaren i eluttaget?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.