1 av 3
- Foto: Ap
2 av 3
- Foto: AP
3 av 3
- Foto: Ap

Här vill någon bygga en grisfarm – för att slippa muslimer

Motståndare till nytt asylboende planerar att bygga en grisfarm precis intill.


I Gullberg, Marks kommun ska 60 asylsökande flytta in i ett nytt asylboende som ligger i en nedlagd gammal skola. Nu planerar motståndare att bygga en grisfarm precis intill asylboendet, rapporterar P4 Sjuhärad.

Boendet har upprört vissa av byns invånare och nu har Migrationsverket fått ett anonymt brev där det står att det finns planer på att bygga en grisfarm bredvid asylboendet med bara ett elstängsel i mellan.


Bildkälla: TT

Till P4 Sjuhärad säger Migrationsverket att man inte har några synpunkter på intilliggande verksamheter.

Henrik Sandahl, kommunpolitiker och motståndare till bygget, säger att han inte ligger bakom brevet till Migrationsverket men att han känner till planerna om grisfarmen.

– De får göra vad de vill. Men man vet ju att muslimer inte är kompisar med grisar, så det är väl det de informerat om, säger han till P4 Sjuhärad och fortsätter:

– Det är lika stor olägenhet för de asylsökande om de inte trivs med grisarna som det är för grannarna att få 60 asylsökande. Principen är likadan, olägenhet men på olika plan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.