Sorinn Mariann.
1 av 2
Sorinn Mariann. - Foto: TV4
Kalla Fakta filmade med dold kamera.
2 av 2
Kalla Fakta filmade med dold kamera. - Foto: tv4

Här hotas den unge mannen till att tigga

Så utnyttjas tiggare i Malmö.


Anmälningarna om människohandel ökar i Sverige. TV4:s Kalla Fakta har träffat Sorin Marian som bor i Malmö. Han säger att han är ständigt övervakad, och att han inte får behålla några pengar själv.


Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare på Internationella åklagarkammaren, anser att man nu måste ta utsatta människors ord på allvar.

– Det handlar mycket om att de här människorna som är utsatta för tiggeri och människohandel är väldigt lågt ner på skalan så att säga, säger Ahlstrand, till TV4.

"Viss typ av organisering"

När Nyheter24 tidigare i år granskade tiggeriet intervjuade vi Martin Valfridsson, regeringens samordnare i tiggerifrågan. Han uteslöt inte en viss organisering eller människohandel.

– Det är klart att det finns en viss typ av organisering. Att man skjutsar varandra och så, det är inget konstigt. Det skulle du och jag också göra. Däremot har jag fått vaga uppgifter om att det finns hårdföra personer som vill ta kontroll över stadsrummet och ta betalt av folk, sa Martin Valfridsson till Nyheter24 då.

LÄS ÄVEN:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Görs det för lite för att hjälpa tiggare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.