Wraptårta. MMMMums.
1 av 2
Wraptårta. MMMMums. - Foto: Hanna Larssons konditori
2 av 2
- Foto: Tössebageriet

Avbryt allt! Här kommer tårtwrapen

Efter alla succéer med semlor och övrigt. Här är tårtwrapen.


Ingen har missat vintern och vårens stora succé – att göra alla möjliga bakverk i wrapform.


Wrapsemlan från i vintras. Bildkälla: Tössebageriet

Nu har en ny framgångssaga sett dagens ljus – nämligen tårtwrapen. Perfekt till sommaren, sägs det.

Den kallas för sommarwrapen, finns på Hanna Larssons konditori i Karlstad och har givetvis gått hem hos kunderna.


Bildkälla: Hanna Larssons konditori

– Vi körde första omgången i onsdags. Vi har tidigare kört semmelwrap, och sommarwrapen har samma bröd men med lite annorlunda fyllning, säger Anna Englund, som jobbar på konditoriet, till Nyheter24 och fortsätter:

– Det har varit en väldig succé.

Sommarwrapen är gjord av vetebrödsdeg, som ett tunt tortillabröd, och innehåller bland annat grädde och jordgubbar. Precis vad en sommartårta ska innehålla, alltså.

Den är ganska liten, som en bakelse, så man klarar en hel själv, förklarar Anna Englund som tror att wrap-trenden beror på att människor gillar att testa nya grejer.

– Jag tror att det handlar om att det kommer en ny, rolig grej. Den ser ju inbjudande ut och är lätt att äta, säger hon.

Värmlands Folkblad var först med att uppmärksamma konditoriets nya bakverk.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du testa tårtwrapen?
Tack för din röst!