Kan stoppa service.
1 av 4
Kan stoppa service. - Foto: TT
Personalen får nya befogenheter.
2 av 4
Personalen får nya befogenheter. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Tre drinkar kan bli max.
3 av 4
Tre drinkar kan bli max. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Allt för säkerheten.
4 av 4
Allt för säkerheten. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

SAS börjar med alkoholstopp ombord – här är nya gränsen

Tre drinkar, sen kan det vara nog.


Flygbolaget SAS har uppenbarligen fått nog av packade passagerare på sina flighter. Så nu inför man lite nya regler – i framtiden ska man inte få beställa mer än tre alkoholhaltiga på resor inom Europa, det skriver Dagens Nyheter. De nya regler ger i alla fall besättningen rätten att ta det beslutet.

– Det har inte funnits några tydliga riktlinjer innan. Förra sommaren hade vi ett antal incidenter där mängden alkohol ställde still problem för de kabinanställda, säger Malin Selander, presschef vid SAS i Sverige, till Dagens Nyheter.


Bild: TT

Hon kan inte riktigt slå fast hur stora problem man haft.

– Det är svårt att säga, men det är tydligt att under förra sommaren var den obegränsade mängden alkohol ett problem i vissa fall. Då finns det ett behov av tydliga riktlinjer så besättningen kan fatta egna beslut, säger Selander till Dagens Nyheter.


Bild: TT

Att alltför berusade passagerare kan stoppas från att överhuvudtaget gå ombord på planet är sen gammalt, och de nya riktlinjerna är en del av flygbolagets säkerhetstänk.

– Säkerheten går före allt. Det är den absolut viktigaste aspekten i vår produktion, säger Selander till Dagens Nyheter.

sas
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!