- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Svensk sajt hyr ut kortväxta för "dvärgkastning" och "dvärgboxning"

Japp, det är på riktigt. Den här svenska sajten hyr ut kortväxta.


En nystartad svensk sajt hyr ut kortväxta personer för att underhålla på fester som möhippor och firmafester, skriver Metro.

På sajten kan man beställa dvärgboxning för 4000 kronor "per dvärg", en kortväxt som vaktar entren för 5000 kronor och dvärgkastning som kostar 8000 kronor.

"Ser inget konstigt med det"

"Till en början kanske idén låter sjuk, på gränsen till helt vansinnig. Men förmedlingen dvärg.se startade våren 2015 efter att ett kompisgäng i Stockholm lyckats kämpa under flera år för att lyckas hyra en dvärg till en fest", står det på sajten som Nyheter24 tittat på.

Johannes Eriksson som står bakom sajten ser inget konstigt i att de hyr ut kortväxta.

– Enligt mitt tycke har vackra flickor tjänat på sitt utseende i alla tider. Varför skulle inte de här personerna kunna göra det, säger han till Metro.

Tydligen finns det ett intresse för kortväxta personer då det har kommit in förfrågningar, enligt Johannes. Dessutom har det mest varit positiva reaktioner. De som har varit negativa har själva inte varit kortväxta, menar han. 

Alla inte lika glada

Och Johannes skulle inte dra sig för att anlita folk med funktionsnedsättningar i fall det skulle finnas en efterfrågan.

– Om det finns individer som kan tänka sig att tjäna pengar på det så är det upp till dem om de vill göra det eller inte. Jag kan inte säga bu eller bä.

Maria Persdotter, ordförande för Riksförbundet för Rörelsehindrade barn och ungdomar, är inte så glad över detta.

– Det finns många saker som företag borde göra. Dvärgkastning känns inte så jättefräscht. Det spelar på gamla unkna fördomar och för tankarna till freak show, säger hon till Metro.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här okej?
Tack för din röst!