- Foto: Svenska Dagbladet

Kommunen glömde mannen – då dog han

Kommunen glömde bort att installera ett trygghetslarm.


Den 67-årige mannen från Strömsund hade en månad innan han hittades död fått beslut om att få ett trygghetslarm installerat.

Men chefen hade delegerat vidare installationen och på vägen glömdes det bort. En månad senare hittades mannen död på golvet i lägenheten.

Särbon blev orolig

Efter att särbon till den 67-årige mannen blivit orolig då hon inte pratat med mannen på flera dagar kontaktade hon en socialsekreterare. Men de kunde inte heller kunde komma i kontakt med mannen.

Till slut fick särbon hjälp av bovärden i fastigheten och kunde ta sig in i lägenheten. Där hittades mannen avliden strax nedanför soffan.

Dödsorsaken oklar

Särbon berättar för LT att hon tycker att vårdpersonalen som lämnade mat utanför dörren borde ha reagerat på att matpåsarna som hängde på hans dörr inte rörts på ungefär en vecka.

Enligt utredningen har det dock inte levererats mat mer än en dag i följd, skriver LT.

Exakt vad mannen avled av är ännu inte fastställt.

/
Dog
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.