Regnig sommar. Då köper folk sexleksaker.
1 av 3
Regnig sommar. Då köper folk sexleksaker. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Flera butiker har ökat försäljningen.
2 av 3
Flera butiker har ökat försäljningen. - Foto: TT / COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Både i Danmark och i Sverige.
3 av 3
Både i Danmark och i Sverige. - Foto: Press

Regn och rusk – då vill svenskarna ha snusk

När solen lyser med sin frånvaro får man hitta glädjen på annat håll.


Regn, rusk... och snusk. Det sistnämnda är tydligen vad som går hem i de svenska stugorna när solen sviker. Göteborgs-Posten skriver att bland annat sommarland och glassförsäljningen går mot dåliga resultat i sommartider.

Bättre går det för resebolagen och biograferna som GP varit i kontakt med. Men vad som också funkar försäljningsmässigt är sexleksaker, något som Nyheter24 skrev om även för några veckor sedan.

Nu kliver fler sexshops-ägare fram och berättar om de goda affärerna. Danska tidningen BT rapporterade igår att sexshoppen Wink Wink ökat försäljningen med 17 procent under juli, jämfört med samma månad förra året.


Bildkälla: TT Bild

Och även i Sverige syns samma trend. Enligt Sandra Karlsson som jobbar på M Shop i Göteborg har de ökat jättemycket.

– Nu i sommar har vi även sålt en hel del vibratorer med handsfree. Den sitter i tjejen under samlaget men är skön för båda. Men man kan också ha på den utan att ha sex. Till exempel kan en tjej ha på sig den under en tråkig kräftskiva, säger hon till GP och fortsätter:

– Särskilt mycket märks det på fredagar när prognosen sagt att det ska bli en regnig helg. Då kommer par och handlar och säger att helgen är räddad. Eller så köper de lite extra grejer att ha i sommarstugan, säger Sandra Karlsson.

Regn är dock inte det enda som verkar få igång försäljningen av sexleksaker. När filmen 50 shades of grey var som hetast frossade svenskarna i leksakerna, och kanske påverkas vi fortfarande av filmen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.