Åskoväder i Skåne förra året.
1 av 4
Åskoväder i Skåne förra året. - Foto: TT
Nu väntas rejält med regn i stora delar av landet.
2 av 4
Nu väntas rejält med regn i stora delar av landet. - Foto: TT/AP
Något som får SMHI att gå ut med varningar.
3 av 4
Något som får SMHI att gå ut med varningar. - Foto: NTB scanpix
Paraply kan alltså vara en bra idé.
4 av 4
Paraply kan alltså vara en bra idé. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vädervarningen: Störtregn över stora delar av landet

Nu är det höst!


Det verkar i alla fall som det. I alla fall om man tycker att regn och blåst symboliserar hösten. Och det gör det ju. Det är Aftonbladet som berättar om att det under natten regnat och åskat rejält i södra Götaland och på Gotland.

– Nu har det börjat släppa i de sydligaste delarna och det ihållande regnet kommer i dag att ligga från Vänern, Vättern och upp över Svealand. Där stannar det upp, säger Emil Björck, meteorolog på SMHI till tidningen.

Bild: TT

Det har också utfärdats klass 1-varningar, med risk för så mycket som 30-50 millimeter regn, i Bohuslän, Göteborg, Västra Götaland och inre Dalsland samt för Vänern, Skagerack och mellersta och norra Östersjön skriver Aftonbladet.

– Det finns risk för stora vattensamlingar och översvämningar i källare och dagvattenledningar, säger Björck till tidningen.

Bild: TT

Någon sådan varning för Svealand är inte utfärdad men det betyder inte att det blir så himla mycket bättre där heller.

– I Värmland kan det komma uppemot 20 millimeter regn, medan det i Uppland blir mellan 5 och 10 millimeter. Temperaturen blir 13-18 grader, säger Björck till Aftonbladet.

Bild: TT

Bor du söderut så blir det inte så mycket roligare framöver heller. Lågtrycket kommer att ligga kvar i flera dagar innan det skingras, men trots det kan vi räkna med nya skurar till helgen. Dock inte lika kraftiga som nu.

Gladare bör man däremot vara om man bor i Norrland. Aftonbladet skriver nämligen att det kommer att bli "riktigt fint väder" där under veckan.

Kul för Norrland!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Önskar du att du bor i Norrland nu?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

1 timme sedan
Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.