1 av 3
2 av 3
3 av 3

Här häller hon blod på brösten utanför NK

Mycket blod och en del naket blev det när djurrättsorganisationen PETA genomförde en protest mot klädbutiken Hermès i Stockholm under onsdagen.


PETA

People for the Ethical Treatment of Animals är världens största djurrättsorganisation med närmare tre miljoner medlemmar. Grundades i Virginia USA 1980 och kämpar mot pälsindustrin, köttindustrin och djurförsök. PETA har fått kritik för militanta metoder och att de ekonomiskt stödjer förbjudna organisationer i USA.

PETA vill göra oss uppmärksamma på vad de tycker är dåliga förhållanden för de djur som klädkedjan Hermès använder. Protesten skedde på trottoaren utanför Nordiska Kompaniet i centrala Stockholm, och trots den något vågade iscensättningen gick det hela lugnt till.

På plats fanns ett flertal poliser men efter att de pratat med aktivisterna fann konstaplarna inget annat än att ta en tidig lunch.

/
/
/
/
NK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med PETA?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.