1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: match.com

Så ser svenskarnas drömpartners ut

Ny data från en dejtingsajt visar att vi inte bara har höga krav när vi letar efter en partner. Många har dessutom väldigt liknande önskemål.


Din drömman är en ambitiös romantiker som tycker om att stanna uppe sent, gillar att umgås med vänner över middagar och mysa till en bra dramafilm. Han är en brunhårig akademiker med stadig inkomst som han håvar in från sitt egna företag. Stämmer det?

I alla fall om man ska tro en sammanställning som dejtingsajten Match.com har gjort på sin medlemsdata. På så vis har de kommit fram till vad användarna söker efter hos sin partner. Vad som kanske inte är så förvånande, skiljer sig det manliga idealet från det kvinnliga på några väsentliga punkter.

Om du är en heteroman söker du nämligen en morgonpigg tjej som hellre äter ute än inne och ska ni se film ska det vara en komedi.

Men resultatet pekade också på många likheter bland singlarnas önskemål. Vår älskling ska vara mellan 171-180 cm lång, en omsorgsfullt placerad tatuering uppskattas och brunetter föredras oavsett kön, träning bör ske 3-4 gånger i veckan och ingen bör dricka alkohol. Alls.


Bildkälla TT

– Träning och hälsa är två trender som vuxit sig starkare rent allmänt, vilket självklart påverkar singlarna och deras dejtingvanor. Ett tungt pass kan vara ett bättre och mer personligt sätt att lära känna sin dejt än att gå på en uppklädd, prålig middag, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.com i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att istället svettas på gymmet eller prova på en helt ny sport tillsammans kan få dejten att kännas mer kravlös och göra att man får uppleva varandras styrkor och svagheter på ett annat sätt.

LÄS MER: Det får räcka nu – nu sprider vi nätkärlek!

/
par
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stämde det på dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Försäljningsfall för Ericsson

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.