Bandidos övertar 1700-tals gård

En gammal kulturhistorisk gård håller på att förvandlas till Bandidos nya klubblokal.


GÖTEBORG. Det är kulturhistoriska Arendals gård från 1700-talet som får nytt utseende. En bygglovsinspektören möttes av en helt ny fastighet med Bandidosdekal på dörren och valde då att inte knacka på.

– De har rivit bort glasverandor och handblåsta fönster. Det är ett av de finaste husen i Göteborg som man har fördärvat. Det är jättetragiskt, säger stadsbyggnadskontorets svartbyggegranskare, till Göteborgs-Posten.

Kommissarie Bertil Claesson driver det nya projektet "Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet" och bekräftar att Bandidos nuvarande kontrakt gått ut och undersöker de nya uppgifter.

– Det talar för att den informationen vi har stämmer, säger Claesson.

En 33-årig man köpte den gamla 1700-tals gården, 3 700 kvadratmeter mark och en fastighet intill 2005. Mannen har tre företag inom gräv & schakt, transport och bemanning. När han blir tillfrågad om det görs ombyggnationer på gården, nekar han och läger på luren enligt Göteborgs-Posten.

Den förra ägaren ansökte om bygglov, men fick avslag 2007. Sedan dess har inga ansökningar gjorts, men däremot en hel del förändringar på godset.

– Vi tittar nu på vilka delar som är bygglovspliktiga i det som har gjorts på huset, säger Christer Abrahamsson, stadsbyggnadschef för norra distriktet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.